Det brutale knivangrepet i Solingen i Tyskland har ført til to pågripelser. Nå er en 26 år gammel syrisk mann pågrepet, og en 15-åring ble pågrepet etter et raid på et flyktningmottak i Solingen. 

Politiet har hatt flere mistenkte, og flere arabere har vært på frifot etter det grusomme angrepet i Solingen. Nå melder den tyske avisen Der Spiegel at en 26 år gammel syrisk mann er pågrepet.

Det var lørdag kveld tre personer ble drept i angrepet under en festival for mangfold, hvor byen Solingen, øst for Düsseldorf, markerte 650-årsjubileum.

Ytterligere fem er alvorlig skadd. IS har allerede tatt på seg ansvaret for angrepet, og politiet har ikke utelukket terror som motiv.

NTB:

Politiet har pågrepet mannen som de mistenker for å ha utført knivangrepet i den tyske byen Solingen, melder Der Spiegel. Tre personer ble drept i angrepet.

Angrepet skjedde fredag i forbindelse med byens 650-årsjubileum. Åtte personer ble skadet, fem av dem alvorlig.

Ifølge Der Spiegel er den pågrepne en 26-årig syrisk mann. Mannen skal ha meldt seg for politiet.

Til kringkasteren ARD opplyser Herbert Reul, innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, at politiet har tatt den faktiske gjerningspersonen.

Tysk politi aksjonerte lørdag kveld mot et flyktningmottak i Solingen. Der gjorde de en ny pågripelse. Det var da ikke kjent hvilken rolle politiet mente at vedkommende hadde i angrepet. Politiet pågrep tidligere på dagen en 15-åring som de tror kan ha kjent til planene før knivangrepet.

Den islamistiske ekstremistgruppa IS la lørdag ut en uttalelse der de tok på seg ansvaret for knivangrepet. Gruppa hevder i uttalelsen at det er snakk om et hevnangrep for «muslimer i Palestina og andre steder».

– Gjerningsmannen bak angrepet på en samling kristne i byen Solingen i Tyskland i går var en soldat fra IS, heter det meldingen som er lagt ut av gruppas propagandakanal Amaq.

IS har imidlertid ikke lagt ut noe materiale for å bevise påstanden.

Angrepet skjedde på Fronhof, et torg i sentrum av byen, der det var satt opp en konsertscene. Politiets innsatsleder Thorsten Fleiss opplyser at de drepte var en 56 år gammel mann, en 67 år gammel mann og en 56 år gammel kvinne.

Regjeringssjefen i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, Hendrik Wüst, omtalte lørdag angrepet i Solingen som en terrorhandling, ifølge Reuters.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.