Tysk politi har pågrepet en 15-åring som kan ha kjent til planene før knivangrepet i Solingen. Tre ble drept da en gjerningsperson angrep folk på en byfest.

Politiets spesialstyrker er satt inn i letingen etter gjerningspersonen bak knivangrepet fredag kveld. I tillegg til de drepte ble åtte personer såret, hvorav fem alvorlig.

Et våpen som kan ha blitt brukt i angrepet, er funnet i en søppelkasse i sentrum av byen, opplyser etterforskerne lørdag.

– Vi har ikke vært i stand til å finne motivet, men ut fra omstendighetene regner vi med at et terrormotiv ikke kan utelukkes, sa statsadvokat Markus Caspers på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Ifølge politiet kom det ikke noen trusler eller varsel i forkant. Gjerningsmannen skal ha stukket eller skåret ofrene i halsen, ifølge politiet.

Politiaksjoner pågår

Ifølge politiet ble gutten pågrepet i forbindelse med en husransakelse lørdag. Caspers sier til det franske nyhetsbyrået AFP at gjerningspersonen ikke er identifisert og fortsatt er på frifot.

Han sier at 15-åringen er mistenkt for å ha hatt kontakt med angriperen.

I en uttalelse skriver tysk politi at det pågår ulike politiaksjoner i saken.

Angrepet skjedde på Fronhof, et torg i sentrum av byen, der det var satt opp en konsertscene. Politiets innsatsleder Thorsten Fleiss opplyser at de drepte var en 56 år gammel mann, en 67 år gammel mann og en 56 år gammel kvinne.

Byjubileum

Byen Solingen feirer denne helga 650-årsjubileum, og 80.000 besøkende var ventet, skriver Bild. Feiringen er midlertidig innstilt etter hendelsen.

På vegne av arrangørene kunngjorde Philipp Müller fra scenen at helsepersonell jobbet for å redde livet til ni personer.

Solingen har drøyt 160.000 innbyggere og ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, øst for Düsseldorf.

– I kveld er vi alle i Solingen preget av sjokk, frykt og stor sorg, skrev ordfører Tim Kurzbach på byens Facebook-side etter angrepet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.