NTB

Som ventet fikk presidentkandidat Donald Trump selskap på et valgkampmøte i Arizona av den til nå uavhengige kandidaten Robert F. Kennedy jr.

Kennedy jr. bekreftet på en pressekonferanse tidligere på dagen at han innstiller valgkampen for egen del og gir sin støtte til Trump.

Kennedy sa at han ikke lenger tror det er noen realistisk vei til valgseier, og at navnet hans nå fjernes fra stemmesedlene i ti viktige vippestater.

Trumps valgkamporganisasjonen fristet med en «special guest» på det nær forestående arrangementet i Glendale, ikke langt fra Arizonas delstatshovedstad Phoenix. Det viste seg ikke overraskende å være Robert F. Kennedy jr.

I talen sa Kennedy at Trump vil gjøre slutt på «det neokonservative grepet om amerikansk utenrikspolitikk og på sensur».

– Vil dere ikke ha en president som kommer til å gjøre USA friskt igjen? spurte han fra scenen i byen Glendale fredag kveld.

Vaksinemotstander

70-årige Robert F. Kennedy jr. er sønn av USAs tidligere justisminister Robert Kennedy og nevø av tidligere president John F. Kennedy, begge demokrater.

70-åringen, som ofte omtales som RFK Jr., er en profilert vaksinemotstander. Opprinnelig forsøkte han å utfordre Joe Biden som Demokratenes presidentkandidat, men han gikk over til å prøve seg som uavhengig kandidat.

Store deler av Kennedy-familien gikk tidligere i år ut mot at slektningen stilte til valg som uavhengig kandidat.

Familien: En trist slutt

Etter at avgjørelsen om å støtte Trump ble kjent fredag, kom fem av dem med en uttalelse. De kaller Trump-støtten «en trist slutt på en trist historie».

– Vi ønsker et USA fylt med håp og knyttet sammen av et felles syn på en lysere framtid, en framtid kjennetegnet av individuell frihet, økonomisk løfter og nasjonsstolthet, heter det i en melding søsteren Kerry Kennedy har lagt ut på X.

– Vi tror på Harris og Walz. Vår bror Bobbys valg om å støtte Trump er et svik mot verdiene som faren vår og familien vår verdsetter mest, skriver hun videre.

I en meningsmåling tidligere i august fikk Kennedy en oppslutning på 4 prosent, en markant nedgang fra 10 prosent på samme måling i juli.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.