Greta Thunberg og aksjonister fra Extinction Rebellion blokkerer lørdag formiddag prosessanlegget for gass på Kårstø i Tysvær kommune i Rogaland.

– Extinction Rebellion (XR) starter full blokade av Kårstø, sier aksjonistene i en pressemelding lørdag.

– Åtte kajakker og tre motorbåter padler nå inn i sikkerhetssonen for å hindre normal drift av tankskip. Innkjørslene til Kårstø på land er blokkert av folk i alle aldre. (NTB-André Lorentsen)

Geologen Daniel Sollien som er Equinor-ansatt leder aksjonen.

– Til tross for at jeg er veldig glad i jobben min, er jeg her fordi situasjonen er så alvorlig, og altfor lite blir gjort. Equinor og politikerne må lage en plan for utfasing av olje og gass nå. Jeg kan ikke lenger bare sitte på sidelinjen, jeg må handle.

Thunberg mener oljeselskapenes virksomhet til «død og lidelse,» og hun kaller industrien for «dødelig.»

– Vi kan ikke passivt se på at fossilindustrien tar livet av mennesker og destabiliserer de livsviktige systemene våre. Vi er lei av tomme ord og grønnvasking – det er krystallklart at oljeselskapenes atferd fører til død og lidelse, sier Thunberg.

– Vi er privilegerte som har muligheten til å handle, og derfor velger vi å fysisk stoppe denne dødelige industrien med våre kropper

NRK er på stedet, og varsler at Kystvakten også kom litt over 11.00.

Ved bruk av åtte kajakker og tre motorbåter klarte XR å ta seg inn i sikkerhetssonen.

Anlegget produserer daglig gass til en verdi av 400 millioner kroner, og en nedstenging vil kunne forhindre gassleveranser til Europa.

Greta Thunberg har den siste tiden også vært en aktiv aktivist for palestina-araberne på Gazastripen.

Les også:

Markant tap av opp­slutning for Greta Thunbergs klima/Palestina-miks

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.