Alice Cooper og bandet var verstinger, de var beryktet, og konservative kristne brente platene hans.

Men da rockestjernen opplevde at Gud hjalp ham å bli fri fra alkoholavhengighet og rus, bestemte han seg for å gå offentlig ut og dele sin nyoppdagede tro, skriver Norge I Dag.

– Jeg tror at når vi hører Herren banker på, så har vi et valg; Fortsetter vi å søke alt det som er i denne verden, eller søker vi Ham? sier Alice Cooper i et ferskt intervju med TBN.

Her forteller rockestjernen om hvordan han har opplevd at ordene Jesus sier, bokstavelig talt går i oppfyllelse.

– Jesus sa søk først Guds rike, så skal dere få alt i tillegg. Da jeg begynte å snakke om Jesus, trodde alle at nå var det over for Alice Cooper. Men vi har aldri gjort det bedre, og det er på alle områder, siden jeg begynte å snakke om Jesus. Det skulle ha vært andre veien, det skulle absolutt ha ødelagt karrieren min fullstendig, sier 76 år gamle Alice Cooper, som fortsetter å turnere verden rundt.

– Ordet pensjonisttilværelse er ikke i mitt vokabular. Jeg har aldri følt meg bedre i mitt liv. Jeg har aldri gjort bedre show enn de jeg gjør nå, sa han nylig til American Songwriters.

Cooper beskriver seg selv som en fortapt sønn i løpet av sin oppvekst, men opplevde enorm suksess da han begynte å synge i band.

– Alle foreldrene hatet oss. Vi laget en sang om å være 18 år, som vi ikke ante skulle slå sånn gjennom. Vi var ute og kjørte bil, da låten plutselig kom på radio. Der og da stanset vi bilen. Det var første gang vi hørte vår egen låt på radio, og så satt vi der og bare så på hverandre, sier Cooper som hevder at bandet aldri forsøkte å bli berømte, det bare skjedde.

Men kjendislivet tok en trist vending da Cooper begynte med narkotika og alkohol. I dag sier han det var Gud som satte ham fri fra avhengigheten.

– Jeg er helbredet fra alkoholisme. Gud tok det bort fra meg. Selv legen sa til meg at det er umulig at du ikke sprekker i alle fall en gang eller to. For du er en klassisk alkoholiker. Jeg sa dere forstår ikke at Gud har tatt det fra meg. Det er et mirakel. Men til slutt måtte de innse: Gud har tatt det bort – det er et mirakel.

Cooper beskriver hvem Jesus er for ham på følgende måte:

– Jesus er kjernen i alt. Han er selve Livet. Han er Lyset. Hvis vi ikke kretser rundt ham, havner vi ute i verdensrommet et sted. Vi dras mot Hans lys. Det er ikke noe du kan beskrive med ord, det er noe som skjer i hjertet. Du innser, ops, jeg fortjener ikke dette. Han hang på korset, og kjente ditt navn, og kjente mitt navn.

Cooper forteller han aldri opplevde Jesus si til ham at nå som du er kristen, kan du ikke være med i rockeband.

– Han sa «bare vær i rockeband. Men følg meg. Vær Alice Cooper.» Ikke alle kristne forstår det. Men jeg får utrolig mange mail fra folk som sier sangene mine har ført dem til Jesus Kristus. Sangene har talt til dem. Det taler til folk på forskjellig vis. Derfor prøver jeg nå alltid å ha med noe om Jesus i tekstene jeg skriver.

Alice Cooper er født i 1948 under navnet Vincent Damon Furnier. Alice Cooper var opprinnelig navnet på Furniers gruppe som ble stiftet i 1966, og han tok bandnavnet som sitt eget navn da han fortsatte som soloartist etter at gruppen ble oppløst i 1975.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.