Mediene og USA later som om fredsforhandlingene er seriøse, men det er ikke direkte kontakt mellom Hamas og Israel. De er på diametralt motsatt spor.

Antony Blinken var nok en gang på rundreise i Midtøsten. Hamas sender en delegasjon til Egypt for å bli briefet av etterretningssjefene til Egypt og Qatar. Men:

Ikke navngitte diplomater har uttrykt pessimisme i forbindelse med forhandlingene, og Netanyahu er blitt beskyldt for å sabotere forhandlingene. Flere analytikere mener han tjener på å holde forhandlingene i gang, samtidig som krigen fortsetter.

Nettopp. Netanyahu ønsker ikke avslutte krigen før målet er nådd: en total destruksjon av Hamas. Skulle han oppgi målet når han snart har nådd det?

Hamas vil overleve, Bibi vil ødelegge dem. Tiden for en pustepause synes å være over. Hamas vil bare gå med på å utlevere gislene hvis de blir værende i Gaza.

Dette er ganske enkelt aritmetikk.

Bibi ser at Trump kommer og lar Biden og Kamala ydmyke seg selv.

De snakker fortsatt om en våpenhvile selv om alle kan se at det er tomt prat.

Nå er det dannet en gruppe i USA som vil arbeide for at Harris taper.

 

Gruppen, som hevder at «å appellere til Det demokratiske partiets samvittighet er bortkastet tid», skriver at partiet har vist at det «ikke har noen interesse av å få slutt på» det de kaller et «folkemord» i Gaza.
«De er ikke bare tilskuere; de er aktive deltakere i denne brutale, utilgivelige volden», heter det videre i pressemeldingen.
«De har ikke noe moralsk kompass», skriver Abandon Harris-bevegelsen om Demokratene. «Det finnes bare én vei fremover: Forlat folkemordets og den etniske rensingens parti. Stå opp for verdighet, integritet og medmenneskelighet, for dét vil ikke Demokratene gjøre.»

Det alvorlige for Demokratene er symmetrien mellom de venstreekstreme og de konservative à la Robert Kennedy jr. Begge sier at Demokratene er samvittighetsløse, hinsides «frelse». Bak slagordene er det bare hulhet og maktbegjær.

Denne desillusjoneringen skal ses opp mot at de ikke klarer få til noe: Det blir ingen fred hverken i Gaza, Libanon, i Rødehavet eller i Ukraina. Krigen raser, og den legges ved Bidens og Kamalas føtter. Det er de som er store i munnen.

Blinken skytler frem og tilbake, uten resultat.

En ikke navngitt Hamas-kilde bekrefter turen til Kairo, men sier at delegasjonen ikke kommer til å delta i forhandlingene. De skal kun få en orientering fra egyptisk etterretning om den siste utviklingen, hevder han.

Forhandlingene pågår samtidig som kampene raser på Gazastripen, både i nord og sør og i sentrale områder, ifølge øyenvitner.

Et israelsk angrep mot et hus vest for byen Khan Younis tok natt til lørdag elleve liv, blant dem fire barn og fire kvinner, melder Gazas sivilforsvar.

Også mediene går på tomgang. De prøver å piske opp en stemning mot Israel, men verden har for lengst resignert overfor krigen, som nå kverner videre på lavbluss. Verden har vennet seg til at det er sivile ofre og klarer ikke lenger mobilisere indignasjon. Den har innsett at Hamas er årsaken og at så lenge Hamas skjuler seg blant sivile, vil det bli sivile ofre.

Israel har the upper hand, men dét nekter Hamas å godta. Derfor fortsetter krigen på ubestemt tid.

 

https://www.breitbart.com/middle-east/2024/08/23/pro-palestinian-abandon-biden-group-commits-to-ensuring-harris-loses-election/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.