Trude Dybendahl er død, 58 år gammel. Marit Mikkelsplass minnes henne som nyskapende og engasjert.

Hun er tidligere verdensmester i langrenn, etter at hun vant 5 kilometer klassisk i VM i italienske Val di Fiemme i 1991. Hun har langt flere medaljer som oppsummeres nederst.

– Jeg har vært klar over at hun var syk en kort stund, men det er veldig rart, sier en tydelig preget Marit Mikkelsplass til NRK.

Hun var lagvenninne med Dybendahl både i Kjelsås og på landslaget. De var også gode venner utenfor skiløypa.

Også Bjørn Dæhli uttaler seg til NRK.

– Det var en veldig lei beskjed å få. Trude var en fantastisk skiløper og en viktig bidragsyter inn i landslagsmiljøet på 1990-tallet, en periode jeg ser tilbake på med stor glede.

Etter skikarrieren jobbet Dybendahl i DNB og SAS. Så startet un eget firma, hvor hun drev med coaching og foredrag. Hun grunnla konferansen Women Wake up! I tillegg skrev hun flere bøker.

– Det er med stor sorg vi mottar beskjeden om at Trude Dybendahl er gått bort, bare 58 år gammel, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug til NTB.

– Skiforbundet minnes en stor skiløper og et varmt, raust menneske. Vi er mange som aldri vil glemme VM-gullet hennes på 5-kilometeren i Val di Fiemme i 1991 eller OL-sølvet i stafett på hjemmebane under Lillehammer-OL.

Vi som bare har sett henne på TV kan muligens huske noen av disse prestasjonene:

OL-medaljer: Tre stafettsølv (1988, 1992, 1994)

VM-medaljer: Ett gull, to sølv, tre bronse

Verdenscupen: Sju enkeltseirer

NM: Seks individuelle titler og 13 stafettgull

Kilder: NTB, FIS

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.