Politiet har utvidet siktelsen mot Marius Borg Høiby og har delt etterforskningene mot ham mellom to politidistrikter.

Politiet opplyser at Høiby også er siktet for trusler mot kvinnen som han allerede er siktet for vold mot. 27-åringen innrømmet i forrige uke i en skriftlig uttalelse kroppskrenkelser og skadeverk.

– Siktelsen er utvidet til også å omfatte trusler på bakgrunn av en telefonsamtale mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august, skriver politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i en pressemelding fra Oslo politidistrikt fredag ettermiddag.

Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til Aftenposten at Høiby ikke har tatt stilling til den nye siktelsen.

Etterforskningen delt

Kvinnen var torsdag ettermiddag i et nytt avhør hos politiet. Avhøret varte i tre timer, men etterforskerne ble ikke ferdige og har avtalt et nytt avhør med kvinnen, skriver Aftenposten.

Siktelsen mot Høiby omfatter foreløpig ikke vold eller trusler mot to av hans ekskjærester, Nora Haukland og Juliane Snekkestad, som begge har anklaget Høiby for vold og trusler og vært i avhør hos politiet. Disse sakene undersøkes av politiet som mulig mishandling i nære relasjoner.

– Høiby er foreløpig ikke siktet i de øvrige sakene, skriver politiet fredag.

Etterforskningen som pågår rundt forholdet Marius Borg Høiby hadde til Juliane Snekkestad, er overført til Sørøst politidistrikt. De to var kjærester og samboere fra 2018 til 2022 og bodde deler av tiden i Tønsberg.

– Forholdet der Juliane Snekkestad er fornærmet, etterforskes av Sørøst politidistrikt, fordi forholdet primært har foregått der. Oslo politidistrikt etterforsker saken der Nora Haukland er fornærmet, skriver politiet.

Anmeldt for tyveri av scooter

Høiby skulle også etter planen avhøres torsdag, men dette ble utsatt til neste uke.

– Saken har stor allmenn interesse, og vi får mange spørsmål om Høiby er under etterforskning for andre forhold. Politiet vil derfor informere om ytterligere en anmeldelse. Borg Høiby ble 7. august 2024 anmeldt for brukstyveri av en scooter. Saken etterforskes som ulovlig besittelse av løsøre. Det er en annen fornærmet i denne saken enn de øvrige, skriver Oslo politidistrikt fredag ettermiddag.

– Dette er samtlige saker Oslo politidistrikt per nå har under etterforskning mot Høiby.

Marius Borg Høiby er sønn av kronprinsesse Mette-Marit. Han er del av kongefamilien, men ikke medlem av kongehuset.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.