I det stille har Norsk Kylling vært i en prosess med Islamsk Råd Norge (IRN) i forbindelse med å bli sertifisert som halal-produsent på kylling.
Det har vært en omfattende og lang prosess, og dialogen har pågått i underkant av to år.
– Norsk Kylling er i dialog med Islamsk Råd Norge (IRN) om halal-produksjon. Det å bli godkjent som halal-produsent er en lang og omfattende prosess, der Islamsk Råd Norge gjør en grundig vurdering av forholdene både ved slakting og foredling, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, Hilde Talseth.
Norsk Kylling produserer Solvinge og Stangekylling for Rema 1000, som er en del av Reitan Retail.
– Vi ble kontaktet av Islamsk Råd Norge, og har i underkant av to år jobbet med denne prosessen, sier Talseth til Nationen.
Hun er opptatt av at også muslimer i Norge skal kunne få kylling som er «tilpasset deres spesielle religiøse behov».
– Dersom vi blir godkjent som halal-produsent kan vi også tilby ECC-sertifisert kylling til en større del av befolkningen. Vi er fortsatt i prosess med Islamsk Råd om krav, justeringer og tilpasninger som må på plass for å bli godkjent, sier Talseth.
Islamsk Råd Norge har ingen kommentar til den pågående prosessen.
Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!