Miljøpartiet De Grønne vil ha et kraftig kutt i nordmenns kjøttforbruk. 

Torsdag la MDG fram sitt utkast til nytt partiprogram for 2025-2029. Ett av forslagene er å halvere nordmenns kjøttforbruk, skriver Altinget.

I dag spiser nordmenn i snitt 49 kilo kjøtt i året, og MDGs mål er at folk ikke skal spise mer enn 24,5 kilo i året, eller 471 gram i uken.

Forslaget er høyere enn Helsedirektoratets nye anbefalinger for rødt kjøtt, som har en maksgrense på 350 gram i uken, og på spørsmål om hvorfor partiet ikke har valgt å sette grensen lavere, svarer Rasmus Hansson (MDG):

– Vår politikk er summen av en politikk for å opprettholde antallet bønder og norsk matproduksjon. Vi vil opprettholde, og gjerne øke antallet gårdsbruk, kombinert med hensynet til kosthold og klima.

Rådet om hvor mye kjøtt nordmenn bør spise er basert på summen av disse hensynene, ifølge Hansson.

MDG-toppen sier at partiets forslag gjelder alle typer kjøtt, også hvitt.

– Det meste av kjøttkuttet bør skje på hvitt kjøtt. Kylling er jo ikke norsk matproduksjon. Det er god mat, men er i stor grad omsetning av mat importert fra andre land, sier Hansson, som legger til at også konsumet av svinekjøtt bør reduseres av samme grunn.

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.