En fengselsbetjent skal være bekreftet drept og flere andre ble tatt som gisler av innsatte IS-terrorister i russisk straffekoloni i Volgograd-regionen i Syd-Russland.

Drept av skarpskyttere

Bevæpnet med kniver i tok de fredag flere fengselsbetjenter som gisler før de ble drept av politiets skarpskyttere, opplyser russiske myndigheter. 

– Skarpskyttere fra den russiske nasjonalgardens spesialstyrker nøytraliserte fire innsatte efter at de hadde tatt fengselsansatte som gisler. Alle gislene er i god behold, skriver The Moscow Times

Fangeopprøret fant sted i straffekolonien IK-19 Surovikino som ligger rundt 120 kilometer vest for Volgograd. 

Én bekreftet drept

Minst tre fanger skal ha vært involvert i gisseltagningen og én fengselsansatt skal være bekreftet drept. Bilder delt på Telegram viser innsatte med kniver stående over blodige vakter. 

I ubekreftede videoer sier angriperne at de er tilknyttet terrororganisasjonen Den islamske stat og at aksjonen er en hevn for de drepte terroristene under angrepet i Krokus i mars. 

Video fra Telegram

– Russland undertrykker muslimer overalt

De tok koloniens tjenestemenn til fange «for muslimske brødres og fangers skyld», «for å innføre sharia» og fordi «Russland undertrykker muslimer overalt». Volgograd-regionens imam ble hentet inn for å forhandle med terroristene. 

I en annen video kan man se gisseltagerne vifte med IS-flagg. De siste meldinger går ut på at minst to ansatte ble drept. 

Muslimer fra Tadsjikistan?

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.