Demokratenes konvent har handlet om gode vibber, og delegatene har latt seg begeistre av å si ordene «joy» og «love» til det kjedsommelige. Men når mediene spiller på lag og gir publikum der ute et inntrykk av at Kamala er en kvinnelig Obama, kan det kanskje oppheve den politiske tyngdeloven. Eller?

Kun hvis man ser bort fra virkeligheten og at det å oppheve 16 års historie er over evne selv for Demokratene og mediene. Virkeligheten snakker høyere.

Spesielt de siste tre og et halvt år har trykket den vanlige amerikaner så ettertrykkelig ned økonomisk at erfaringen er uutslettelig: 64 prosent sier at USA er på feil kurs. Bare 24 prosent er fornøyd.

Slik var det også før Trump ble valgt. Obama viste seg å være en stor skuffelse, selv om mediene fortsatte å forgude ham.

Demokratenes konvent, bestående av 40.000 mennesker, er som et stort SV-landsmøte. Så langt til venstre har Demokratene beveget seg. Derfor har de ingen problemer med å hylle løsninger som baserer seg på andres penger.

Som Laura Ingraham sa i natt: De snakker hele tiden om frihet. Men det er friheten til abort, marihuana og porno. For øvrig er det statens frihet til å kontrollere sine borgere: Ut med fossilbiler, ut med gassovner, ja til overvåking, nei til fracking, ja til transmenn som kan konkurrere med kvinner.

Visepresident Tim Walz satte opp tampongautomater inne på guttetoalettene.

Dette er hva Demokratene mener med frihet.

Vil amerikanerne kjøpe dette programmet?

Kamala og kampanjen lider av en svakhet: Mediene, særlig de norske, skryter henne opp i skyene. Men hverken de eller hun kan løpe fra at hun har sittet ved roret i tre og et halvt år. Men Kamala løper fra det. Hun snakker ikke om at hun har hatt ansvaret for grensen og var den avgjørende dobbeltstemmen i Senatet i to avgjørende avstemninger. Til sammen har hun og Joe pumpet 7000 milliarder dollar ut i økonomien. Slikt blir det inflasjon av, men Demokratene tar ikke ansvar for den heller.

Obama-folkene kjører nå hennes kampanje, og de har valgt samme strategi som for Joe i 2020. Sitt stille, ikke gjør noe vesen ut av politikken. Kamala reiser rundt, men hun holder politiske show.

Natt til fredag holdt hun sin acceptance-speech. Den var uten policy-innhold. Hun sa ingenting om hva hun vil gå inn for, annet enn varme ord. De kan man ikke betale regninger med.

Kamala har allerede markert noen økonomiske initiativ: 25.000 dollar til førstegangskjøpere på boligmarkedet, økt barnetrygd og priskontroll. Særlig det siste har vakt reaksjoner. Kamala bekrefter at hun er den mest radikale kandidat i historien. Dette er sosialisme.

Hun går inn på formuesskatt på urealiserte verdier. Staten vil ha en andel av verdistigningen på aksjer før de er solgt. Det vil tvinge eierne til å selge aksjer for å kunne betale skatten, og som følge av dét vil kursen falle. Bare det at Kamala har sagt noe slikt, får mange til å steile.

Kamala antyder at hun vil gi statsborgerskap til illegale og dermed gi Demokratene et stort stemmetilfang. Mange mener at dét var meningen hele tiden, samtidig som de illegale presser ned lønningene. Dette er rå kapitalistisk politikk fra en politiker som angriper Trump og Republikanerne med beskyldninger om at de bare tenker på seg selv.

Alle har de slynget disse beskyldningene mot Trump, og dette er mennesker som er blitt søkkrike på politikk. Obamas snakker om hvor hardt det er for svarte familier. Selv er de god for 800 millioner kroner. Det samme gjelder Clintons.

Dette er mennesker som helst ikke bør nevne ordet «forskjeller».

Også Oprah Winfrey anklaget Trump for egoisme. Selv er hun god for milliarder av dollar.

Tror Demokratene at velgerne er dumme? At de kjøper hva som helst? Delegatene på konventet gjør tydeligvis dét. Men den jevne amerikaner?

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.