Den som fulgte Demokratenes konvent var vitne til forsøket på å forvandle USA til en ettpartistat. Oppskriften er ikke ny, men amerikanerne er ikke vant til å tenke seg at de kan ende opp et sted som plasserer dem på linje med tidligere totalitære stater: Sovjetunionen, Nazi-Tyskland og kalifatet.

At USA har nådd et slikt stadium skyldes en rekke faktorer og noen av dem går helt tilbake til begynnelen av 1900-tallet med fremveksten av et stort statlig byråkrati. Eksperter liker ikke innblanding fra amatører. Velgerne vet ikke hva de snakker om. Bedre å sjalte dem ut.

The founding fathers konstruerte en forfatning som skulle sørge for at staten ikke ble allmektig. Staten er definert som en fiende av borgeren. For å motvirke det var forfatningen bygget opp rundt et sinnerikt system av checks and balances. Grunnlovsfedrene visste at flertallet både kan ta feil og bli tyrannisk. Derfor er USA en republikk, men ikke et demokrati slik vi kjenner det.

Til tross for disse innebygde hemninger har venstresiden klart å erobre makten innenfra. Det har de klart gjennom Republikanernes stilltiende samtykke. Republikanerne har aldri gjort alvor av å motsette seg de enorme statlige programmene som har gitt Demokratene makt til å bygge en maskin alle må tilhøre for å telle med.

Et flertall av amerikanske menn har ikke stemt for Demokratene siden Lyndon Johnson i 1964.

Demokratene ble kvinnenes, ungdommens, de svartes parti. Det ble kalt et telt, partiet var et telt alle kunne samle seg innenfor. Med Barack Obama tok dette et kvalitativt sprang. Obama lovte å fullføre arbeidet til borgerrettsbevegelsen fra 60-tallet. Men gjorde det motsatte: Obama reintroduserte rasisme som ideologi der hvithet ble noe medfødt ondt som svarte var ofre for.

Denne raseantipatien ble instrumentalisert av BLM 25. mai 2020. Det var ingenting spontant ved protestene. De ble sluppet løs av Demokratene. Trump var president. Han skulle styrtes. Kamala satt på skjermen og sa at hun betalte inn til Minnesota Freedom Fund. Hun ville at protestene skulle fortsette ut over valget.

Først ble vanlige folk overkjørt av mobb, deretter fikk de valget stjålet av en junta som hadde forsøkt å uskadeliggjøre Trump i fem år uten å lykkes. Da Trump nektet å gi seg arrangerte de provokasjoner under godkjenningen av valgmennene 6. januar.

Hvis Demokratene hadde hatt rent mel i posen hadde de ikke behøvd lyve. Men hatet deres lyser og det er bare blitt enda mer intenst.

Folk ser hva de ser: De forsøkte å drepe Trump. Det er bare fem uker siden, men det er for lengst glemt og begravet blant de progressive.

De er opptatt av å skape et narrativ som skal løfte frem Kamala og da betyr et attentat ingenting. Trump er for lengst erklært fredløs. Det er bare kraften i Maga som beskytter ham.

Skulle Kamala innta Det hvite hus med Tim Walz kan vi vente oss politiske forfølgelser USA aldri har sett maken til. Pressen er allerede aggressive hatkanaler.

Men ikke alle. Det har oppstått en motkraft og den er kvalitativt helt annerledes.

Sannhet krever arbeid. Det merkes på resultatet. Løgnene derimot er skrudd sammen på en helt annen måte. Falskheten lyser av dem. Når de åpner munnen hører man det skjærende.

Demokratene trodde de kunne mobilisere en bølge mot Trump etter 6. januar. De anstaltet en tv-overført høring, men liksom med riksrettssakene: Interessen falt hurtig. Skueprosesser fenger ikke i den digitale tidsalder hvor noen har klart å etablere motstemmer. De tiltrekker seg folk. Det er som folk har en indre kvalitativ seismograf.

Men en rest blir igjen som tror hva det skal være. Ifølge målinger mener 24 prosent det går bra. Det er nok til å skape en troverdig kulisse som klonene deres i andre land kan kopiere.

Som Eirik Løkke sa fredag: -Trump appellerer til det verste.

 

YouTube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.