NTB

Dykkere har funnet fem personer omkommet i vraket av luksusseilbåten Bayesian, som sank ved kysten av Sicilia tidligere i uken.

Alle ble funnet av dykkere i løpet av onsdagen. Dermed er kun én av de savnede ennå ikke funnet.

Onsdag kveld meldte britiske medier at letearbeidet var avsluttet for dagen.

Identiteten til dem som nå er hentet ut av fartøyet, er ikke offisielt bekreftet. Blant de savnede er den britiske tech-milliardæren Mike Lynch og hans 18 år gamle datter.

Lynchs kone, som eide fartøyet, er blant dem som overlevde da Bayesian brått sank under et kraftig uvær mandag.

Etter alt å dømme ble seilbåten rammet av en skypumpe – en virvelvind som oppstår over vann og kan ligne på en tornado.

Mor og baby reddet

Bayesian var en svært luksuriøs seilbåt med en lengde på hele 56 meter. Det britiskregistrerte fartøyet ligger nå på 50 meters dyp.

Den første som ble bekreftet omkommet, var kokken om bord. Han ble funnet i sjøen få timer etter forliset.

Dermed er til sammen seks mennesker funnet døde, mens 15 overlevde forliset. I tillegg til Lynchs kone er en 1 år gammel jente og hennes mor blant de overlevende.

Moren har fortalt hvordan hun mistet babyen mens de lå i sjøen – før hun raskt fikk armene rundt henne igjen.

Etter forliset har eksperter stilt spørsmål ved hvorfor Bayesian sank i løpet av minutter, mens en seilbåt i nærheten knapt fikk skader i uværet. En gransking av ulykken er igangsatt.

Mange nasjonaliteter

Luksusseilbåten Bayesian sank mens den lå til anker 700 meter utenfor Porticello, ikke langt unna regionhovedstaden Palermo.

Båten seilte under britisk flagg, og det var flest briter om bord. Men også passasjerer og mannskap fra New Zealand, Sri Lanka, Irland, Antigua, Frankrike, Tyskland, Myanmar og Nederland var på båten.

Mike Lynch, som er blitt kalt «Storbritannias Bill Gates», ble nylig frikjent i en langvarig rettssak i San Francisco der han var tiltalt for bedrageri.

Gjestene på seilbåten skal ha vært samlet for å feire frikjennelsen. Ifølge britiske medier er også en av lederne i storbanken Morgan Stanley International og hans kone blant de savnede.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.