NTB

Den omstridte og overgrepstiltalte influenseren Andrew Tate er igjen satt i husarrest i Romania.

Det opplyser en representant for Tate i sosiale medier torsdag. Tidligere på dagen ble det opplyst at rumensk påtalemyndighet ville varetektsfengsle Tate i ytterligere 30 dager.

Tate, broren Tristan og fire andre personer ble pågrepet onsdag, etter at Tate-brødrenes bolig i utkanten av Bucuresti var ransaket. Influenseren skulle avhøres i en etterforskning som omfatter organisert kriminalitet, menneskehandel med mindreårige samt et seksuelt forhold til en mindreårig.

Mistankene dreier seg også om hvitvasking av penger, ifølge en enhet i det rumenske politiet som jobber med bekjempelse av organisert kriminalitet.

Andrew Tate har også tidligere sittet i husarrest i Romania som følge av anklager om menneskesmugling, overgrep og andre lovbrudd. I fjor ble han tiltalt, men senere løslatt fra husarresten.

Tate, som er kjent for sine kvinnefiendtlige holdninger og for å fremme en ultra-maskulin livsstil, har flere millioner følgere i sosiale medier. Han har både britisk og amerikansk statsborgerskap.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.