Den 22 år gamle drapssiktede mannen ble varetektsfengslet i fire uker etter drapet på Bjørkelangen i mai.

Da fengslingsperioden gikk ut i slutten av juni, valgte politiet ikke å be om videre fengsling, og drapsmannen er tilbake i jobb igjen, skriver VG.

– Siktede er et tidligere ubeskrevet blad og har ingen historikk fra tidligere. Han har også tilknytning til Norge. Vi hadde på det tidspunktet gjennomført såpass mye etterforskning at vi ikke fant grunnlag for videre fengsling – selv om han er siktet for et alvorlig forhold, sier politiadvokat Marit Aurdal i Øst politidistrikt.

Ved løslatelsen ble 22-åringen imidlertid ilagt restriksjoner.

– Han har samtykket til passbeslag, og at han ikke skal oppholde seg på Bjørkelangen. Det er et lite tettsted, så vi ønsker ikke at han skal ha opphold i lokalmiljøet såpass kort tid etter drapene, sier Aurdal.

Den siktede mannen er bosatt et annet sted på Østlandet og har hele tiden hevdet at drapet på stefaren skjedde i nødverge.

Det fremkommer ingen opplysninger om etnisitet på de involverte i hendelsen, annet enn politiadvokatens uttalelse om at drapsmannen har «tilknytning til Norge».

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.