Barack Obama hevet Joe Biden til skyene natt til onsdag og sa han hadde reddet amerikansk demokrati. Det er bare noen uker siden Obama var del av en klikk som sørget for å styrte Biden. Det er noe alle vet, selv liberale medier, men ikke de norske.

«Historien vil huske Joe Biden som en fremragende president som forsvarte demokratiet i en tid med stor fare. Og jeg er stolt over å kalle ham min president, men enda mer stolt over å kalle ham min bror», fortsatte den 44. presidenten om sin tidligere visepresident.

På norsk heter det å smøre tykt på. Obama sa at valget av Biden som visepresident var et av de viktigste han gjorde. Biden er ikke bare smart og erfaren, han er fremfor alt anstendig og empatisk, sa Obama, to dager etter at Republikanerne la frem en rapport på 292 sider som dokumenterer at Biden brukte tiden ved makten til å berike seg selv og familien.

Ved å skamrose Biden viser Obama at Demokratene aldri vil ta noe oppgjør, men fortsette forfølgelsen av Trump og Maga med alle midler. Polariseringen av amerikanerne fortsetter.

Det er et risikabelt spill. Robert Kennedy jr.s visepresidentkandidat, Shanahan, sa tirsdag at kampanjen vurderer å støtte Trump. Det vil ha stor symbolsk betydning. Det finnes en del liberalere som følger Kennedy-navnet. De har fått med seg måten Biden ble kastet på. Han er en gammel, senil mann, og det fikk hele verden se 27. juni. Men måten Nancy Pelosi, Chuck Schumer, Hakeem Jeffries og Obama overkjørte Biden på og satte en pistol i nakken på ham, hører hjemme i en bananrepublikk.

Etter at Det hvite hus og Bidens kampanje gjentatte ganger hadde benektet at presidenten ville trekke seg fra valgkampen, kunngjorde Biden i en tweet en søndag ettermiddag i forrige måned at han avsluttet sin kampanje og ville gjennomføre sine siste måneder i Det hvite hus.
I forkant av at Biden trakk seg fra valgkampen, var det særlig Obamas allierte som gikk i bresjen for å få presidenten til å trekke seg til fordel for en kandidat de mente var bedre egnet til å ta opp kampen mot Trump.

Spillet i kulissene er ingen hemmelighet i USA. Det som provoserte mange, var at Demokratenes ledelse har latt Biden stille til gjenvalg og gått god for ham. De har sagt at han er pigg og oppegående. Når han kollapser, kaster de ham ut. Brutaliteten dette skjedde med, er det mange som ikke har glemt. Men det fins norske journalister som ikke vil fortelle om det.

Grunnen til at Kamala og Walz ikke var på konventet natt til onsdag, var at det ville bli for mye for Biden-fløyen. Følelsene av å være forrådt har ikke lagt seg.

«[The] Obamas er fortsatt ikke på Det hvite hus’ gode side», sier en kilde som er kjent med situasjonen til Fox News. «Det ville ikke være nyttig for deres forhold.»
«Vi er i et vanskelig posisjon», la denne kilden til.

 

https://www.foxnews.com/politics/obama-lauds-brother-biden-dnc-weeks-after-reported-role-ousting-him-kamala-harris

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.