Til tross for at Malmö hvert år må reddes økonomisk av milliardtilskudd fra skattebetalere i resten av Sverige, fortsetter byens politikere å bruke penger.

Etter den rosa enhjørningen til nesten en million kroner, en klonet gran til svimlende 7,9 millioner kroner og 205 kommunalt ansatte som skal rettferdiggjøre sløseriet for den magre lønnskostnaden på 350.000 svenske kroner dagen (!), presenteres nå neste utspill: Malmö skal reise et «antirasistisk monument» i Jesusparken på Möllevången.

«Vi erkjenner at disse problemene finnes, at det er et samfunnsproblem, og monumentet er et første skritt for å ta et oppgjør med fortida, men også for å se fremover», sier initiativtakeren Manal Masri til SVT Nyheter.

Monumentet, som vil bestå av en steinblokk løftet av hundrevis av bronsestenger, har som mål å «skape et sted som anerkjenner de rasistiske motivene bak Peter Mangs’ angrep». Mangs ble i 2013 dømt til livsvarig fengsel for to drap og åtte drapsforsøk mellom 2003 og 2010, forbrytelser som i hovedsak var rettet mot svarte, muslimer og romfolk i Malmö.

«Vi følte at vi måtte jobbe med disse spørsmålene i det offentlige rom, og vi tror at det kan omdefinere Malmös identitet fra å være en flerkulturell by til også å være antirasistisk», fortsetter Masri.

Monumentet skal altså bidra til å «omdefinere Malmös identitet» fra en multikulturell by til en antirasistisk by. Monumentet forventes å stå ferdig høsten 2025.

Malmö skal bruke nesten 10 millioner kroner på å bekjempe «islamofobi»

I 2023 mottok Malmö 6,9 milliarder i kommunalt utjevningstilskudd fra skattebetalere i andre deler av Sverige. Bidraget utgjør en femtedel av kommunens inntekter.

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.