Den siktede som slo ned Runar Magnussen (55) i Vikersund, hevder via sin forsvarer at Magnussen kom med rasistiske utsagn forut for det brutale angrepet. 

Det tok en uke før mannen som VG omtaler som en «gutt i slutten av tenårene» ble pågrepet av politiet. To dager etter, kommer forsvareren med en uttalelse til VG: 

Tom Barth-Hofstad i Elden Advokatfima representerer siktede i saken.

– Min klient er svært lei seg for at han reagerte med vold i situasjonen som oppsto med fornærmede.

Han har forklart til politiet at fornærmede kom med rasistiske uttalelser og truet siktede med juling.

– Fornærmede skal blant annet ha kalt min klient for en ne*** og terrorist som burde reise tilbake dit han kom fra.

– Jeg er ikke rasist

55-åringen som ble slått ned, og kunne ha blitt langt mer alvorlig skadet, kaller det hele for «bullshit».

– Jeg er ikke rasist og har ikke sagt noe rasistisk. Hvorfor skulle jg gjort det? Dette er bare «bullshit», sier han til VG.

Forsvareren holder døren åpen for at foranledningen kan gjøre at hans klient ikke holdes ansvarlig for å ha slått ned mannen.

Samtidig kommer han med en klar og tydelig beskjed til lokalsamfunnet, som har reagert med sjokk og vantro på videoen som har sirkulert.

– Enhver opptreden som oppfattes som hatefull og trakasserende vil politianmeldes. Det er straffbart å oppfordre til hat og borgervern, sier Barth-Hofstad.

Syv personer løp

Videoen, som Document har sett, viser flere innvandrergutter som snakker med Runar Magnussen. Deretter kommer det plutselig et slag i ansiktet på Magnussen, og han faller om og blir liggende.

Politiet meldte i politiloggen den 11. august at 55-åringen skal ha blitt slått i ansiktet etter et munnhuggeri, og at syv personer løp fra stedet.

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.