Motorveien Interstate 80 utenfor Sacramento i California måtte stenges i 16 timer etter at en el-lastebil begynte å brenne, melder InsideEVs.

En Tesla Semi-lastebil tok fyr like etter klokka 03.00 mandag morgen, lokal tid. Batteribrannen viste seg å være vanskelig å slukke, noe som førte til trafikkaos da hele motorveien ble stengt i begge retninger i 16 timer. Et stort antall bilister satt fast i køer mens nødetatene forsøkte å slukke batteribrannen. Først klokka 19.30 var trafikken i gang igjen i begge retninger.

Årsaken til brannen er fortsatt uklar, men flere batteribranner i elbiler har skapt overskrifter den siste tida.

To branner forårsaket av elsparkesykler natt til onsdag

Åtte personer innlagt på sykehus etter batteribrann i Malmö

Tesla sier at deres Semi har en rekkevidde på over 60 mil og en batterikapasitet på rundt 900 kWh, noe som er mer enn ti ganger så mye som en vanlig elbil.

Batteriet i Tesla Semi tilsvarer kapasiteten til ti vanlige elbiler. Foto: Tesla, pressebilde.

Foreløpig er det få elektriske lastebiler på veien, men det «grønne skiftet» krever at også transport foregår med elektriske kjøretøy, og Tesla har levert et mindre antall lastebiler som nå testes for blant annet Pepsi. Tesla planlegger også å lansere Semi i Europa, og har allerede begynt å rekruttere medarbeidere.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.