NTB

Ved Demokratenes landsmøte i Chicago har demonstranter revet ned deler av et sikkerhetsgjerde. De krever stans i Gaza-okkupasjonen.

Politiet er på stedet, og de varsler mer informasjon om hendelsen etter hvert, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ved United Center, der landsmøtet holdes, har «noen få dusin» demonstranter revet ned deler av sikkerhetsgjerdene, melder nyhetsbyrået AP. Demonstrantene har tatt med seg deler av gjerdet til en parkeringsplass nær United Center, der landsmøtet holdes.

Nyhetsbyråets bilder viser at flere personer blir pågrepet. Noen av demonstrantene forsøkte også å rive ned et gjerde, mens politiet bak gjerdet ropte og ba dem om ikke å røre det.

Avslutt okkupasjon nå

Demonstrantene ropte slagord som «Avslutt okkupasjon nå» og «Hele verden ser på».

Demonstrasjonen fant sted mens president Joe Biden var for å se på landsmøtestedet, der han senere mandag lokal tid skal holde tale. Biden har fått kraftig kritikk fra propalestinske grupper.

– Biden, du kan ikke gjemme deg. Vi sikter deg for folkemord, ropte de propalestinske demonstrantene.

De omtalte presidenten som «Folkemord-Joe», og visepresident og presidentkandidat Kamala Harris fikk gjennomgå i tilsvarende ordelag.

50.000 tilreisende

Tusener av delegater fra alle 50 delstater, samt hovedstaden Washington DC og amerikanske territorier i Karibia og Stillehavet var mandag på plass i Chicago.

På plass var også tusener av demonstranter som planlegger protester utenfor landsmøtet til støtte for Gaza, men også demonstrasjoner for abort, om klimaendringer og mot rasisme.

Mer enn 50.000 tilreisende har vært ventet til Chicago. Av dem er 5.000 delegater, 12.000 frivillige og 15.000 representanter for mediene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.