NTB

Det israelske militæret (IDF) har hentet seks døde israelske gisler ut fra Gazastripen.

Ifølge IDF er de seks Yagev Buchshtab, Alexander Dancyg, Yoram Metzger, Nadav Popplewell, Chaim Perry og Avraham Munder.

Kibbutzene Nir Oz og Nirim har også sendt ut uttalelser om de døde gislene tirsdag, som gjengis i blant annet Haaretz
og Times of Israel.

Metzger ble bekreftet død allerede i juni, men det er først nå levningene er brakt tilbake til Israel. Kibbutzen skriver i en uttalelse at han var 80 år gammel og jobbet på malingsfabrikken Nirlat og i kibbutzens garasje og vingård.

– Han var far til tre og bestefar til sju. Hans kone, Tamar Metzger, ble også tatt som gissel i Gaza, hun ble løslatt. Yoram vil bli husket som en hyggelig og smilende mann som alltid fikk folk til å føle seg hjemme, skriver de, og føyer til:

– Tilbakeføringen av levningene hans er det viktigste beviset på viktigheten av en avtale som vil bringe våre sønner og døtre hjem så raskt som mulig, før det er for sent.

Kibbutzen skriver også at Avraham Munder var 79 år gammel og at han ble drept etter «månedslang fysisk og mental tortur».

Under angrepet mot Israel i oktober i fjor ble 251 personer tatt som gisler av Hamas og andre grupper. Over 100 skal fortsatt være i Gaza, og flere titall skal ifølge israelske myndigheter ha mistet livet.

Den israelske militæraksjonen i Gaza har så langt kostet minst 40.139 personer livet, ifølge helsemyndighetene i området.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.