247 aksjeselskap gikk konkurs i løpet av juli måned.

Dette er 20 prosent flere enn i fjor, og det er det høyeste antall konkurser for en julimåned på fem år.

Den økonomiske krisen fortsetter, og forklaringene er i flere ulike ting: Energiprisen (som er en av hovedårsakene til inflasjonen), kronekursen, klimakostnader, en stadig mer overvektig stat og selvsagt masseinnvandringen.

– I år ser vi relativt høye tall i juli, selv om de ikke er på nivå med foregående måneder i 2024, så er antall konkurser i juli i år det høyeste for en julimåned på 5 år, sier analytiker i Experian Norge, Julie Berg, i en pressemelding. (NTB).

Bransjene varehandel, informasjon og kommunikasjon, og fra deler av eiendomsbransjen er hardest rammet.

For varehandelen viser tallene en konkursøkning på 24 prosent når juli 2024 måles mot juli 2023, mens for bransjen omsetning og drift av fast eiendom har tallene for konkurser i samme periode økt 183 prosent.

– Det kan se ut som eiendomsbransjen, og kanskje særlig eiendomsforvalterne, påvirkes av både den økonomiske usikkerheten som mange føler på, i tillegg til den vedvarende høye renta, sier Berg.

For informasjons- og kommunikasjonsbransjen viser tallene en økning i antall konkurser på 50 prosent de siste 12 månedene.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.