Trygve Hegnar har skrevet en leder om Marius Høiby hvor han eksplisitt går etter kronprinsen og kronprinsessen. Det blir tydeligere og tydeligere at det er noe på gang. VG og Aftenposten er ikke alene. Mektige presseaktører går etter kongehuset. Dette er alvorlig.

Kongehuset er fortsatt et viktig symbol på nasjonen Norge. Hvem vil med vitende og vilje ødelegge dette symbolet på norsk suverenitet og historie? Det er som om man trevler opp «Kongens Nei».

Hegnar kaster alle hemninger. Han kaller Høiby «psycho». Han ramser opp det han har tilstått – NB! tilstått – som ikke er bra: Mishandling er vel ordet som er mest beskrivende. Trusler om å tenne på kjærestens klær er hevnprat. Hvilken rolle tredjeperson har spilt og hvem han er, vet vi lite om.

Alt av rykter er det nå greit å servere. At Høiby har kriminelle kontakter. Kan man skrive det om et menneske som ligger nede uten kilder? Ikke greit.

Og det viser seg at Marius Borg Høiby i sin nære omgangskrets og vennekrets har personer som er dømt for grov kriminalitet.

Hörensagen fremstilt som fakta. «Og det viser seg …» Hvor?

Hegnar begår karakterdrap på Høiby. Den virkelige skyteskiven er hans mor og stefar.

Det sier seg selv at Borg Høibys mor, kronprinsessen, og hans stefar, kronprinsen, må ha hatt kjennskap til dette. Han snakker om hele oppveksten og det voksne liv og behandlinger.

Insinuerer Hegnar at kongefamilien skulle offentliggjøre Høibys sykehistorie? Eller at de står til ansvar for det han har gjort? At de burde «grepet inn»? Hvordan vet Hegnar at de ikke har gjort dét? Haakon Magnus har insinuert at de har forsøkt. Hva vet Hegnar om dette?

Det er noe ubehersket og hemningsløst over Hegnars innlegg.

Siden to ekskjærester også har stått frem og fortalt fra forholdet, begynner Hegnar å blande seg inn i politiets prioriteringer:

Også dette må politiet etterforske.

Selvfølgeligheter på innpust – «dette er ikke en triviell kriminalhistorie» – før han slår også kongen og dronningen hartkorn:

Vi hører intet fra dronning Sonja eller kong Harald, selv om det må være åpenbart at Marius Borg Høiby har vært og er en sikkerhetsrisiko. For hele kongefamilien og personer kongefamilien privat og offentlig må treffe.

Hva skulle svigerforeldrene si? Ta avstand fra sønnen til deres svigerdatter, som bor sammen med kronprinsparet på Skaugum?

Ikke én gang nevner Hegnar den menneskelige faktor – at dette er mennesker av kjøtt og blod som har krav på respekt. Høibys sak er en stor tragedie for hele kongefamilien, men Hegnar nevner ikke dét med ett ord.

I stedet savner han inngripen fra PST. Hegnar går inn i rollen som sikkerhetsanalytiker.

Marius Borg Høiby har vært en tikkende bombe blant oss. Tunge rusmisbrukere er det.

Og de kriminelle personene i omgangskretsen har hatt et perfekt potensielt utpressingsoffer.

Hegnar må innom Märtha og Verrett og «samtaler med hester og døde».

Før han feller en knusende dom:

Kronprinsparet har sviktet i oppdragelsen av Marius Borg Høiby.

Det er en patetisk konklusjon. Hegnar har ikke peiling på hvordan unge mennesker i dag lever i jetsetlivet i Oslo. Han viser null innlevelse.

Men det er heller ikke hans ønske. Han er ute i et helt annet ærend: å knuse det norske kongehuset. Dette ønsket deler han med VG og Aftenposten, som har brukt dem og bygget dem opp.

Anders Giæver har vært omgangsvenn med kronprinsparet på Skaugum. Tilhørt deres sosiale krets. Hva er det som foregår?

For noe er det.

Dette er ikke normalt.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.