I 2021 skal en kriminell gjeng ha lagt ut en drapskontrakt på Christoffer Bohman, som da var lokalpolitiområdesjef i Sollentuna i Stockholms län, og på en kommunestyreformann i fylket. Dette bidro til at Bohman forlot jobben i Sollentuna. Det melder avisen Mitt i.

«Det er klart at denne hendelsen endret ganske mye for meg. Jeg kan nok fortsatt kjenne på et ubehag over det som skjedde», forteller Bohman i et intervju med Sveriges Radios P3 Krim.

Han begynte som leder for LPO Sollentuna i januar 2020 og satte umiddelbart i gang en offensiv for å prøve å stoppe de kriminelle gjengene i Tureberg og Märsta spesielt.

Høsten 2021 var han på vei hjem fra en ferie i fjellet og fikk informasjon fra politiets etterretningstjeneste om en trussel mot en lokalpolitiker og en politisjef – som med stor sannsynlighet ble ansett for å være Christoffer Bohman selv.

Kort tid etter ble det funnet en skarpladet bilbombe i en veske, sammen med et automatvåpen og en nøkkel til en nylig stjålet bil.

«Så den ganske sterke informasjonen om denne planleggingen sammen med det de fant gjorde at de tok dette veldig alvorlig», sier Bohman.

Dette utløste et eget arrangement i svensk politi, kalt «veggen».

«Det var veldig tøft, og det var også tøft å ikke vise det. For jeg var liksom øverste sjef og har liksom hatt som mantra at vi gir oss ikke, vi gir oss aldri, og da føler du at verden gynger under føttene dine», innrømmer Bohman overfor P3 Krim.

Så langt er ingen pågrepet eller siktet for de mistenkte drapsplanene. Ifølge Bohman var hendelsen en medvirkende årsak til at han i januar 2022 sa opp sin stilling som politimester i Sollentuna og i stedet gikk over til en stilling i politiet i Eskilstuna.

Et drøyt år senere forlot Bohman politiet for å begynne i en sivil stilling som kriminalitetsforebygger i Skandias stiftelse Idéer för livet.

Nylig debuterte han med «Hundra in i döden», som handler om den organiserte kriminaliteten i Sverige. Boka gir et innsideperspektiv på utfordrende politiarbeid, opptøyer, ransakinger, dødelig våpenvold og mord i Järva, Sollentuna, Upplands Väsby og Märsta.

Svensk politimann sier opp, tror ikke lenger at politiet kan stoppe volden

I en debattartikkel i avisen Aftonbladet i 2023 beskrev Christoffer Bohman hvorfor han sa opp sin stilling i politiet. I mange år trodde han at politiet kunne snu den grove volden som rammer Sverige. Nå har han innsett at dette ikke stemmer og har derfor sagt opp sin jobb.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.