Russlands forsvarsdepartement sa at de hadde «frigjort» byen Artemovo, kjent som Zalizne i Ukraina. Byen er en viktig del av regionen.

Dette hevder i det minste russerne. Men det bodde bare rundt 5000 mennesker der i 2022. Erobringen vil uansett representere den største enkeltgevinsten Russland har gjort de siste ukene, etter at de hevdet å ha erobret en rekke mindre bosetninger i nærheten, skriver The Telegraph.

Kiev har gjentatte ganger advart om at russiske styrker gjør «raske fremskritt» mot Pokrovsk, en av Ukrainas viktigste forsvarsfester og et viktig logistikknutepunkt i Donetsk-regionen.

Myndighetene i Pokrovsk beordret mandag tvangsevakuering av barnefamilier i byen, der det bor mer enn 53 000 mennesker, deriblant nesten 4 000 barn.

Russiske myndigheter har tidligere i dag bekreftet at ukrainske styrker har ødelagt tre bruer i Kursk-regionen. Zelenskyj uttaler at invasjonen av Kursk er et forsøk på å skape en buffersone.

– Dette er nå vår primære oppgave i overordnede forsvarsoperasjoner: Å ødelegge så mye som mulig av det russiske krigspotensial og utføre maksimale handlinger med tanke på motoffensiv. Dette innebærer å opprette en buffersone på aggressorens territorium – vår operasjon i Kursk-regionen, sa Zelenskyj søndag.

Samtidig gjentok president Zelenskyj bønner om våpenleveranser fra Storbritannia, Frankrike og særlig USA.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.