I dag starter Demokratenes nasjonale «convention» i Chicago. Her vil president Joe Biden bli hyllet, omtrent som en FDR eller en Washington, for «frivillig» å gi fra seg makten.

Så vil de droppe ham fullstendig. Biden vil ikke få noe annet enn en trist arv etter sin periode som president.

Dette skriver Wall Street Journal på lederplass.

Slik er skjebnen til en president som de fleste amerikanere anser som en fiasko, og som lå an til nederlag i en omkamp mot Donald Trump. Det er en trist avslutning på et presidentskap som kunne ha blitt så mye bedre hvis han hadde holdt sitt valgløfte om å forene landet og være en «overgang» fra Trump-æraen.

Biden ble valgt som en nødløsning for å slå Elizabeth Warren og Bernie Sanders. Han skulle samle USA, men gjorde det motsatte, ved å bruke rettsvesenet mot sine politiske motstandere. Biden ble ansatt som en som lå i sentrum. Men for å holde de «progressive» på sin side inngikk Biden en faustisk avtale om å forfølge mye av Sanders’ agenda.

Han lente seg på Nancy Pelosi og Chuck Shumer, som ønsket den største utvidelsen av staten siden Lyndon B. Johnson og «Great Society».

J.D. Vance gikk hardt ut mot Joe Biden i sin tale på RNC

Enorme summer ble brukt på støtteordninger knyttet til covid, slik at amerikanere ikke så noe poeng av å returnere til arbeidsplassene. Inflation Reduction Act er trolig den største sløsingen i amerikansk politisk historie.

De åpne grensene koster enorme summer, og betales med amerikanske skattemidler, trygghet og liv. Utenrikspolitikken har vært en ren skandale, fra Afghanistan via Ukraina til krigen i Midtøsten. I en slik periode var det kanskje ikke genialt å kutte i forsvarsbudsjettet?

Utenfor Demokratenes landsmøte er det demonstrasjoner av folk som vil ha enda mer abort, støtte til Gaza og intifada. Det er flere palestinske flagg, men ingen amerikanske. Det er keffiyehs, ikke Stetson.

Dette er ikke spesielt samlende.

Selv etter å ha overtatt Det hvite hus etter Trump, har Biden sørget for at Donald Trump har vært i fokus, omtrent som en martyr. De mange rettssakene har bare økt Trumps popularitet, og svekket tilliten til Biden. Mediene har bidratt, og i november får de betale prisen.

Biden nektet å gi seg, før han ble kommandert av Pelosi & co. Etterpå har han sutret, noe som svekker Demokratenes mulighet til å slå Trump. At han anbefalte Kamala Harris som sin etterfølger virker uforståelig.

Demokratene vil kalle dette en triumf hvis Harris klarer å vinne, men hun eller Trump vil arve et land som er mer splittet og fortvilet enn da Joe Biden ble valgt. Det er den uheldige arven etter Bidens presidentskap.

Trolig vil  ikke Harris vinne. Hun bør i det minste stille opp på et intervju før valget, og et par debatter med sin motstander. Men kanskje hun vet mer enn oss?

Kanskje Demokratene har helt andre planer om hvordan valget skal vinnes?

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.