Represjonen begynner virkelig å bite i Storbritannia og stiller andre lands myndigheter og medier i forlegenhet. Skal de la dette passere, eller kanskje kopiere det? Keir Starmer setter en standard som ikke har vært sett i fredstid: Wayne O’Rourke er dømt til tre års fengsel for innlegg på X. Neste skritt er selvsagt å gå etter Elon Musks plattform, slik som i Brasil.

Virkeligheten forandres for våre øyne i rasende fart.

Wayne O’Rourke (35) er dømt til tre års fengsel for å ha «oppildnet til rasehat» under de siste protestene og opptøyene mot innvandring.
Ifølge den lokale avisen Lincolnshire Free Press hadde O’Rourke delt falsk informasjon om knivangrepet i Southport, der tre unge jenter ble drept, og antydet at drapsmannen var muslim eller ulovlig innvandrer, noe som ikke var sant.
O’Rourke ga sine 90 000 følgere råd om hvordan de kunne forbli anonyme under demonstrasjoner, noe aktivistgrupper på venstresiden ofte forteller sine tilhengere i forkant av omstridte protester.
I domsavsigelsen anklaget dommer Catarina Sjolin Knight O’Rourke for å ha «anstiftet» opptøyene gjennom innleggene sine på sosiale medier, og sa «Flammene ble tent av tastaturkrigere som deg.»

Hva var det O’Rourke skrev som fortjente en så hard straff?

Et av O’Rourkes fornærmende innlegg lød «Folk i Southport, hvor faen er dere, kom dere ut på gaten.»
I et annet, som fulgte med et bilde av en brennende bil i Sunderland, sto det «Sunderland, kom igjen, gutter»
«Starmer har i bunn og grunn sagt at det er oss mot dem. Hold linjen», skrev han i et annet X-innlegg.
Andre innlegg skrev blant annet at «antall er viktig» og «gi dem et helvete, gutter».

Er det slike innlegg som fikk folk til å gjøre opprør? Selve påstanden og linken mellom ord og handling er spekulativ. Det er tusenvis av slike innlegg. Skal myndighetene arrestere alle og dømme dem til fengsel? Keir Starmer nekter å forholde seg til hvordan nettet fungerer og det umulige i å kontrollere det. Vi så ingen slike reaksjoner da IS vervet krigere i Storbritannia, enda det handlet om masskrer.

Hans advokat Lucia Harrington sa hennes klient ønsker å omskolere seg til å forstå hva han gjorde feil.

Politiet lovte å ta hver eneste skrivebordskriger og straffe dem alle like hardt.

I en kommentar til saken sier Lincolnshire Chief Superintendent Kate Anderson: «Denne siktelsen viser at vi vil iverksette raske og resolutte tiltak mot alle som mistenkes for å dele skadelig innhold på nettet.
«Vi er fortsatt forpliktet til å drive proaktivt politiarbeid og holde folk trygge i hele fylket.
«Denne aksjonen viser at alle er ansvarlige for handlingene sine – enten det er i offentligheten eller på nettet.»

Er det en handling å slippe ut varmluft på nettet? Hvis politiet var litt mer kreative ville de forstå at det kanskje senker spenningen, ikke øker den. Dessuten – folk kan tenke selv. De går ikke ut og brenner biler selv om noen oppfordrer til det.

 

https://www.breitbart.com/politics/2024/08/18/uk-keyboard-warrior-sentenced-to-3-years-in-prison-over-posts-made-on-x/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.