Kamalas økonomiske program var etterlengtet, men skuffet stort. Selv medier som er klakører, som Washington Post slakter forslagene som går ut på gratis penger og priskontroll. Kamala får sitt pass påskrevet: Hun aner ingenting om økonomi.

At dette i det hele tatt kunne serveres på hennes vegne bekrefter at hun har rådgivere som er like radikale som henne selv. Valget var Tim Walz var ingen tilfeldighet. Fra ham kan hun ikke vente noen korreksjon.

Kamala er kjent som den mest radikale senator gjennom tidene, til venstre for Bernie Sanders. Ville det ikke vært klokt å moderere profilen før valgkampen kommer i gang for alvor? Hun har ikke gitt intervjuer på over tre uker. Nå blir det enda vanskeligere å møte pressen.

Kamala fortsetter politikken med gratis penger: Hun vil gi hver førstegangs huskjøper 25.000 dollar i tilskudd. Men, innvendes det, da vil prisene gå opp tilsvarende. Selger vil vite at pengene finnes. Det er snakk om fire millioner hushold. Det blir penger av slikt. Det er snakk om 1,7 billioner dollar over fem år, penger som den føderale regjering ikke har. kun

I tillegg vil hun innføre priskontroll. Kamala later som om det er matvareprodusentene og supermarkedene som flår kundene, men glemmer den politikken Biden og hun har ført i 3,5 år. De har trykket penger som gale og skapt inflasjonen som har feid inn over hele Vesten og utløst rekordhøye renter. Bidenomics har ikke fungert. Nå tar Kamala den enda et hakk ved å gå til venstre. Hun styrer mot et nytt Venezuela.

Dette er det folk på hennes egen side som ser og sier. De rike donorene hennes er ikke selvmorderiske. De forstår hva kommunisme er.

Kamala har blitt beskyldt for å være kommunist. Hun kan ha forspilt en gylden sjanse til å bevise at de tar feil: Hun kunne lagt seg inn mot sentrum.

Hennes forslag er så på jordet at selv ikke forsøket på å bestikke velgerne vil føre frem.

Gratis penger når du slipper inn millioner av migranter hvert år er en oppskrift på katastrofe.

Det skjønner den jevne kvinne og mann. Men ikke Kamala.

NTB sliter med å selge budskapet. Byrået innrømmer at velgerne stoler mer på Trump i økonomisk politikk enn Biden og Kamala. Men de skriver at Bidenomics fungerer så bra. Økonomien går oppover. Hvilken planet befinner de seg på?

Meningsmålinger viser at flere amerikanere har tillit til Trump i økonomien enn til demokratene, selv om økonomien går stadig bedre under Biden. Veksten er god, arbeidsløsheten er rekordlav, og inflasjonen er kraftig redusert den siste tiden.

Likevel glemmer mange ikke hvor høy inflasjonen var i Bidens første år, og statistikken viser at matvareprisene er 21 prosent høyere enn de var for tre år siden.

Hvis prisene har gått opp 21 prosent har kanskje ikke folk det så bra? Men fremstillingen av norsk økonomi er preget av samme skjønnmaling og fortielse om de rette sammenhenger. Jonas er et stykke Kamala i bukser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.