Sylvi Listhaug mener venstresiden vil løse problemer med kriminelle ungdommer med «boller, brus og fritidsklubber». – Det der er pisspreik Sylvi! smalt det fra Kirsti Bergstø.

Det ble høy temperatur da sammenhengen mellom innvandring og kriminalitet ble tema på partilederdebatten fra Arendalsuka. FrP-leder Sylvi Listhaug fortsetter den klare talen fra de siste dagene, og pekte konkret på de problemene migranter fra Midtøsten påfører samfunnet, skriver NRK.

– Vår jobb er å sørge for at de lærer seg norske verdier, sa hun, og fortsatte med en henvendelse til venstresiden:

– Hver gang vi har slike debatter, er det boller, brus og fritidsklubber som skal løse det. Det er hundretusenvis her i Norge som har vokst opp i trange kår som aldri har blitt kriminelle.

– Fremskrittspartiet har advart mot svenske tilstander. Nå har vi norske tilstander, sa Listhaug.

– Vi har en regjering som prøver å slukke en storbrann med vannpistol. Istedenfor nå å beskytte ofrene, de unge som blir utsatt for disse kriminelle, setter dere ned et utvalg som skal jobbe i månedsvis, sa Listhaug med henvisning til Storberget-utvalget som kom denne uka.

Dette beskrev SV-leder Kirsti Bergstø som «pisspreik», mens Rødt-leder Marie Sneve Martinussen også reagerte.

– Det er trumpisme på norsk. Det du har holdt på med i det siste med villedning av svenske rapporter der du ikke sier noe om sammenhengen mellom sosioøkonomiske forhold, hvordan du lever og kriminalitet, sa Bergstø.

– Så peker du bare på brun hudfarge for å skape syndebukker. Sånn kan vi ikke ha det, sa hun.

Jeg har hørt at flere bruker begrepet runkering om Arendalsuka. Dette begrepet forstår jeg egentlig ikke.

Etter min mening er det mer snakk om en fest for eliten, et freak show, rett og slett et «Kjendisparty». Og jeg har faktisk deltatt en gang, men det er nok verre fem år senere.

Det som var litt interessant var at Støre, Vedum, Listhaug og Solberg holdt armen i været da programleder Fredrik Solvang under partilederdebatten spurte om innvandring forklarer kriminaliteten vi ser nå.

– Innvandringen må stå i forhold til vår evne til å integrere, sa Støre.

– At det har en sammenheng, ville det være naivt å lukke øynene for.

Kanskje statsminister Støre kan fortelle dette til politisjefene og PST? Kanskje han kan gjøre noe med sykdommen, i stedet for å satse alt på en «vaksine» (integrering) som ikke virker, noen steder i Vesten?

Det hjelper jo lite om politikere innrømmer dette faktum, hvis de ikke gjør noe for å begrense innvandringen. Her mangler nok den politiske viljen, både i Høyre og i Ap. Selv FrP i regjering klarte ikke å forhindre tidenes høyeste innvandring.

Debatten startet med den økonomiske krisen Norge opplever, men man bruker helst ikke begrepet fattigdom, men dyrtid. Som om inflasjonen og renteøkningen skjer av seg selv.

Rødt skal ha kred for å nevne energikrisen som hovedårsak til dette. Ellers ble det som vanlig mye prat om hvem som skal få støtte, noe som betyr høyere skatter for de som faktisk er så syndige at de klarer (enn så lenge) å forsørge seg selv og familien.

Mange har advart mot det som nå skjer i åresvis. Nå betaler vi prisen.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.