Dere skriver:  «Frå midnatt til fredag blei Noregs representasjonskontor i Al Ram på Vestbreidda stengt på ubestemt tid.

– Det er ein direkte konsekvens av at Netanyahu gav beskjed om at norske diplomatar ikkje får ha diplomatisk status i Palestina lenger, seier utanriksminister Espen Barth Eide til NRK.»
Hvorfor det? Norge har da anerkjent «Palestina» som en egen stat. Hvorfor dra Netanyahu og Israels beslutning om å trekke  tilbake akkreditering av norsk UD-personell i Tel Aviv inn i saken? Skal det sittende regimet i Norge ha personell i «Palestina», er vel Ramallah (Allahs høyde) et naturlig valg? Der kan de sitte sammen med Barth Eide rundt leirbålet, holde hverandre i hendene og synge «bedehussanger» fra Utøya. Her kan de leve ut drømmen om Narnia.
Jeg hørte denne Eksingedalens tredje største sønn kalle Netanyahu-regjeringen for den mest ekstreme i Israels historie. Kanskje det, jeg vet ikke. Det jeg imidlertid vet, er at Barth Eides regime i norsk UD er det mest ekstreme Norge har hatt.
Apropos: Det er en smule tragikomisk at Barth Eide tar ordet ekstrem i sin munn. Han som støtter Sinwar, du vet han som skryter av at han truet en mann til å begrave sin bror levende. Han som bruker sivile gisler – sågar barn – som skjold der han gjemmer seg i tunnelene han har bygget bl.a. ved hjelp av norske bistandsmidler.
Hvorfor synes UD at det er helt greit at deres ideologiske venner på Gaza-stripen bygger militære festninger inkorporert i barnehager, skoler, sykehus og UNRWA-bygninger? Hvorfor henter norsk UD sårede Hamas-krigere og deres familier til Norge? Har de rett, de som hevder at i den postmodernistiske nymarxismen ønsker man å utvanne den opprinnelige  befolkningen i Europa? At overføring av verdier fra Norge til terroristreiret Gaza er «den nye utjevningspolitikken». At Hamas-krigere også er en del av det som høytidelig kalles «det norske fellesskapet»? For når skatter forsvares, snakker man om «fellesskapet», og vi vet at skattemidler går til finansiering av drap på jøder «som skal renskes ut av Palestina». Tør Barth Eide å ta ordet folkemord i sin munn?
Barth Eide hevder at Israel okkuperer land. Er det for mye forlangt å spørre om hvilket land Israel okkuperer, og fra hvem? Har det noen gang i historien eksistert et Palestina styrt av arabere? Okkuperte Ukraina Krim fra 1991 til 2014? Hva med Tyrkia og Nord-Kypros? Hvorfor er Barth Eide kun opptatt av jøder og Israel? Hva fikk Arbeiderpartiet til å snu 180 grader i synet på salafistenes vedvarende angrep på staten Israel? Araberne har siden Palestina ble oppløst i 1948, konsekvent sagt nei til en muslim-styrt stat ved siden av Israel. Hvorfor snakker da norsk UD om «en tostatsløsning»? Det Barth Eide har anerkjent som en stat, er de facto to terrororganisasjoner: Fatah og Hamas. De ønsker å overta Israel slik de overtok Libanon. Alle kan se hvordan det gikk.
Si meg: Er det fremdeles noe som heter dilletantenes diktatur? Hvorfor styres Norge av personer som tilsynelatende har større ambisjoner enn de har evner?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.