Ifølge amerikanske myndigheter har Google brutt antitrustloven og brukt milliarder av dollar på å skape et monopol. Nu vurderer justisdepartement (DOJ) å splitte opp Google efterat en dommer har slått fast at selskapet har monopolisert søkemarkedet på internett. 

Vingeklippe Google

DOJ vurderer å beordre Google til å selge deler av virksomheten, hvilket kan dreie seg om operativsystemet Android, nettleseren Chrome og reklameplattformen AdWords, ifølge Bloomberg.

Andre scenarier inkluderer å tvinge Google til å gjøre data tilgjengelig for rivaler som DuckDuckGo og Microsofts Bing, gå ut av avtaler som gjorde søkemotoren til standardalternativ på enheter som iPhone og tiltak for å forhindre at selskapet får en uforholdsmessig fordel i AI-produkter. 

Demontere Big Tech

Ifølge rapporten skal myndighetene møte konkurrenter og eksperter for å diskutere forslag til å begrense Googles makt. 

Om DOJ går videre vil det i tilfelle være deres første store forsøk på å demontere Big Tech siden dets mislykkede forsøk ved århundreskiftet på å bryte opp Microsoft Corp

– Dommen slo fast at Google brøt antitrustloven ved å bruke milliarder av dollar på å skape et ulovlig monopol og bli verdens standard søkemotor. Dommen blir ansett som føderale myndigheters første store seier i kampen mot Big Techs markedsdominans, kommenterte Reuters.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag!


Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.