Den Iran-støttede palestinske terrorgruppen Hamas har valgt erketerroristen Yahya Sinwar, hjernen bak ugjerningene mot tusenvis av israelere den 7. oktober 2023, som leder for sitt «politiske byrå». Nå som Sinwar har sluttet seg til Hamas’ indre krets av «politiske» skikkelser, er det rimelig å anta at også han vil bli kalt «moderat» og «pragmatisk» av vestlige medier. Bildet: Sinwar håndhilser på et maskert medlem av Hamas’ Al-Qassam-brigader i Gaza by 14. desember 2022. (Foto wikimedia commons)

Den Iran-støttede palestinske terrorgruppen Hamas har valgt erketerroristen Yahya Sinwar, hjernen bak ugjerningene mot tusenvis av israelere 7. oktober 2023, som leder for sitt «politiske byrå». Sinwar, som har gjemt seg på Gaza-stripen siden det Hamas-ledede angrepet, tar over etter Ismail Haniyeh, den tidligere lederen for gruppens «politiske byrå», som ble drept i den iranske hovedstaden Teheran 31. juli.

At Sinwar ble valgt, viser at Hamas’ politiske og militære gren er den samme. Det viser også at når det gjelder islamistiske terrororganisasjoner, er det ingen forskjell på en politisk og en militær leder. Ved å velge Sinwar som sin «politiske» leder, sier Hamas selv at de ikke skiller mellom politiker og terrorist.

Har noen noengang vurdert å omtale Osama bin Laden og Abu Bakr al-Baghdadi, lederne for al-Qaida og Den islamske staten (IS), som «politiske ledere» for sine respektive organisasjoner?

I tillegg til Haniyeh består Hamas’ «politiske byrå» av flere personer, som Khalil al-Hayya, Khaled Mashaal, Musa Abu Marzouk, Ghazi Hamad og Taher a-Nunu, som i lang tid har tatt til orde for væpnet kamp mot Israel og glorifisert terrorhandlinger mot israelere.

På dagen for det Hamas-ledede angrepet på israelske samfunn holdt disse lederne en spesiell bønn på Haniyehs kontor i Doha, Qatar, for å takke Gud for de forbrytelsene som deres terrorister og tusenvis av «vanlige palestinere» hadde begått. Disse forbrytelsene resulterte i drap på 1200 israelere og bortføring av mer enn 240 andre til Gaza-stripen. Under angrepet ble israelere og andre halshugget, voldtatt, seksuelt misbrukt, brent levende og bortført.

De «politiske» lederne i Hamas har dessuten, fra sine trygge villaer og kontorer i Qatar, truet med å utføre flere grusomheter mot israelere, og lagt til at deres endelige mål er å ødelegge Israel. En av dem, Ghazi Hamad, sa i et intervju med libanesiske LBC TV at Hamas er forberedt på å gjenta massakrene fra 7. oktober gang på gang, helt til Israel er utslettet:

«Israel er et land som ikke har noen plass i vårt land. Vi må fjerne det landet … Al-Aqsa-flommen [navnet Hamas ga angrepet] er bare første gang, og det vil komme en andre, en tredje, en fjerde … Vil vi måtte betale en pris? Ja, og vi er klare til å betale den … alt vi gjør er berettiget …»

Noen uker før han ble myrdet, oppfordret Haniyeh palestinere i Jordan, Syria, Libanon og andre steder til å mobilisere og trappe opp konfrontasjonen med Israel:

«Vi må reise oss i møte med [den israelske] fienden. Det frie palestinske folket bør mobilisere på alle fronter – i Jordan, Syria og Libanon. De må trappe opp konfrontasjonen … for å gjennomføre vår plan om frigjøring og flyktningenes tilbakekomst … Vi må stå sammen i dette og stå som én for å beseire fienden. Vi må slutte rekkene sammen med Gaza, og i alle våre byer og landsbyer på Vestbredden, og i det okkuperte landet inne i [Israel].»

Når Hamas snakker om «frigjøring», sikter de til sitt erklærte mål om å utslette Israel og erstatte det med en islamistisk stat, slik det bekreftes i deres eget charter:

«Israel vil eksistere og vil fortsette å eksistere inntil islam vil utslette det, akkurat som det har utslettet andre før det.»

Charteret minner også muslimer om den berømte islamske hadithen:

«Dommens dag vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene, og da vil jødene gjemme seg bak steiner og trær. Steinene og trærne vil si: «O muslimer, O Abdullah, det er en jøde bak meg, kom og drep ham.»

Legg merke til ordet jøder, ikke israelere. For øyeblikket blir også andre ikke-muslimer slaktet ned, som kristne i Nigeria og andre deler av Afrika, og massalitene i Sudan.

«Flyktningenes retur» refererer til det palestinske kravet om å oversvømme Israel med millioner av palestinere i håp om å gjøre landet om til enda en arabisk stat der noen jøder kunne få lov til å leve som en ‘tolerert’ minoritet.

En annen av Hamas’ «politiske» ledere, Khaled Mashaal, sa tidligere i år at gruppens angrep på Israel har gjenopplivet drømmen om å ødelegge Israel og «bevist at det å frigjøre Palestina fra elven [Jordan] til havet [Middelhavet] er en realistisk idé». Han bemerket at det er «nesten konsensus» blant palestinerne om at de ikke vil gi opp sine rettigheter til landet som strekker seg «fra Jordan-elven til Middelhavet».

Den flammende retorikken og truslene om å utslette Israel fra Hamas’ «politiske» ledere hindret ikke enkelte vestlige medier i å beskrive Haniyeh som «en svært moderat leder». Reuters beskrev Haniyeh som «tøff i kjeften», men «Hamas’ mer moderate ansikt», mens Sky News kalte ham «Hamas’ pragmatiske ansikt».

Som svar spurte Elon Levy, tidligere talsmann for den israelske regjeringen og tidligere internasjonal medierådgiver for Israels president:

«Hva er en ‘svært moderat leder’ for en islamistisk jihadistisk dødskult som begikk det dødeligste terrorangrepet siden 11. september den 7. oktober?»

«For BBC var Ismail Haniyeh ‘moderat og pragmatisk’; for resten av oss var han et monster,» kommenterte den britiske forfatteren og journalisten Stephen Pollard. Han påpekte at Haniyeh hadde spilt inn følgende beskjed til palestinerne fra sitt luksuriøse hjem i Qatar: «Vi trenger blodet fra kvinner, barn og eldre i Gaza … for å vekke revolusjonsånden vår.»

Pollard la til

«Haniyeh var virkelig ‘moderat’. Det totale antallet jøder som er myrdet av Hamas, er ikke i nærheten av seks millioner. Ikke at Haniyeh ville ha sett på det som noe annet enn skuffende, med tanke på at han ledet en organisasjon som hadde forpliktet seg til å utslette alle jøder fra jordens overflate.

«Pragmatisk», som han sa: Vel, han var forberedt på å la andre slutte seg til Hamas i drapene på jøder. Den 7. oktober deltok minst fire andre islamistiske terrorgrupper. Haniyeh skal ha honnør for at han ikke lot Hamas ta hele æren. Det er riktig pragmatisme for sakens beste.»

Nå som Sinwar har sluttet seg til Hamas’ indre krets av «politiske» skikkelser, er det rimelig å anta at også han vil bli titulert som en «moderat» og «pragmatisk» palestinsk leder av vestlige medier.

Hva blir det neste som skjer? Vil Biden-Harris-administrasjonen og andre vestlige regjeringer skynde seg å diskutere opprettelsen av en uavhengig palestinsk stat med den nyvalgte palestinske lederen og massemorderen, en stat som vil bli brukt av det iranske regimet og dets terroristiske stedfortredere, deriblant Hamas, for å ødelegge Israel?

Bassam Tawil er en muslimsk araber med base i Midtøsten. Arbeidet til Bassam Tawil er muliggjort gjennom en sjenerøs donasjon fra et par givere som ønsker å være anonyme. Gatestone er svært takknemlig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.