Tirsdag ettermiddag ble Brinken, en del av Kampen i Oslo, rammet av en høy eksplosjon som skapte frykt og utløste full utrykning.

Politiet bekrefter at det var en eksplosjon, men vil ikke si hvor stor og av hva.

– Før halv tre i dag fikk politiet melding om en eksplosjon eller i hvert fall et smell på Brinken på Kampen i Oslo. Samtlige nødetater rykket ut. Når vi kommer fram, finner vi at det har vært en liten eksplosjon eller detonasjon av noe vi ikke helt vet hva er, men som blir betegnet som begrenset, sier politiets innsatsleder Thomas Broberg til presse på stedet.

Det er ikke meldt om skade på personer eller bygninger.

Trygt å ferdes i området

Ifølge Broberg tyder alt på at eksplosjonen har skjedd på bakkeplan utenfor en oppgang. Han vil ikke kommentere hva det er som har eksplodert, men det betegnes som noe med lite skadepotensial.

Han understreker at politiet anser det som trygt å ferdes i området.

Det er gjort søk etter den eller de som eventuelt har forårsaket eksplosjonen – uten funn. Politiet har foreløpig ingen mistenkte, forteller Broberg. Politiet er nå over i en etterforskningsfase og gjør krimtekniske undersøkelser på stedet.

Drone og helikopter

Samtlige nødetater rykket ut til Kampen tirsdag ettermiddag etter meldingen om en eksplosjon, i tillegg til personell med spesialkompetanse for å håndtere eventuelle eksplosiver.

– Det er klart det er uheldig. Det smeller kraftig fra det vi har fått fortalt, og det skaper selvfølgelig ubehag i området, sier Broberg.

er det meldt om en eksplosjon utenfor en boligblokk på Kampen i Oslo. Det melder politiet. Ingen er foreløpig meldt skadet.

Operasjonsleder i politiet Øyvind Hammer Vold bekrefter overfor Dagbladet at det høye smellet var en eksplosjon.

– På bakgrunn av det, er politiet med flere ulike politistyrker på stedet for å kartlegge hva som har skjedd. Per nå er det ikke melding om personskader eller skade på bygg. Ingen er evakuert, sier han til Dagbladet.

Området er sperret av, og politiet er bevæpnet.

Politiet bekrefter at det er snakk om en eksplosjon eller detonasjon som har gått av midt i gaten. Det er ikke registrert personskader eller strukturell skade på bygget.

Politiet holder kortene tett til brystet og vil ikke dele informasjon med publikum. Dermed oppstår spekulasjoner. Noen av dem går i retning Sverige. I så tilfelle er det ikke bare befolkningen, men også politikerne som kan bli grepet av frykt.

Utviklingen i Sverige har potensial til å destabilisere både Danmark og Norge.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.