I en uttalelse til NRK har Marius Borg Høiby uttalt seg for første gang om voldshendelsen han er siktet for.

I forrige uke ble Marius Borg Høiby arrestert av politiet. Han ble siktet for kroppskrenkelse og skadeverk mot en kvinne han har en relasjon til.

Etter mye skriverier i avisene om saken, forteller Borg Høiby selv om hva som skjedde.

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel. Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor», sier han til NRK.

«Rusbruken og mine diagnoser unnskylder ikke det som skjedde i leiligheten på Frogner natt til søndag forrige helg. Jeg ønsker å stå til ansvar for det jeg har gjort, og vil forklare meg sannferdig til politiet».

«For meg er det aller viktigste å si unnskyld til kjæresten min. Hun fortjente verken det som skjedde den kvelden, eller den ekstreme pågangen fra både norsk og utenlandsk presse i ettertid. Å bli forfulgt av fotografer og journalister i en tid som dette vet jeg at har vært tøft å stå i».

«Jeg vil også beklage til familien min. Jeg vet at mine handlinger i stor grad har gått ut over dere.

«Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger».

NRK har fått uttalelsen av forsvarer Øyvind Bratlien. Statskanalen har også bedt om et intervju, som han har takket nei til.

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.