Russlands forsvarsdepartement sier at de har stanset et forsøk fra Ukraina på å bryte dypere inn i Kursk-regionen, og at de har slått tilbake mot Kievs styrker i Sumy-regionen.

– Angrep fra hærens fly og ubemannede luftfartøyer og artilleriild forhindret forsøk fra fiendens mobile grupper på å bryte gjennom i pansrede kjøretøy dypt inn på russisk territorium i de befolkede områdene Obsjtsjtsjij Kolodez, Snagost, Kauchuk og Aleksejevskij, sier Russlands forsvarsdepartement i sitater rapportert av nyhetsbyrået Interfax.

Russland hevder også å ha forhindret et ukrainsk angrep nær Martynovka i Kursk-regionen, der to pansrede kjøretøy og biler med 15 soldater ble ødelagt, ifølge The Guardian, som ikke kan verifisere påstandene.

Ifølge tenketanken Institute for the Study of War (ISW) fortsetter Ukraina å gjøre fremskritt på slagmarken.

Det ukrainske militæret har ikke kommentert rapportene.

The Telegraph melder at Kiev vil stanse angrepene hvis Russland aksepterer en «rettferdig fred». President Zelenskyj sier at nå kommer krigen hjem til russerne. Han har også bedt om å få bruke britiske missiler av typen Storm Shadow mot mål på russisk jord. Foreløpig har britene ikke godkjent dette.

Kreml reagerer på det de opplever som et angrep av vestlige våpen og ukrainske soldater.

– Vesten kjemper mot oss ved hjelp av ukrainernes hender.

Ukrainas fremstøt mot Kursk tvinge Moskva til å flytte enheter bort fra den omstridte byen Pokrovsk, der Kievs styrker har vært på defensiven. Samtidig er dette en ydmykelse for Putin, som lover å slå hardt tilbake.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.