Moldova sier nei til å la Ukraina stasjonere sine F-16-fly på deres jord. Det ville være vanskeligere for Russland å skyte dem ned hos en tredjepart. Men Moldova ønsker tydeligvis ikke å bli trukket inn i krigen.

Myndighetene i Moldova sier det er uaktuelt å stille baser til disposisjon for ukrainske F-16-fly som skal brukes i krigen mot Russland.

Det russiske utenriksdepartementet innkalte tirsdag en moldovsk diplomat for å utbe seg en forklaring på meldinger i mediene og samtidig uttrykke uro for utsiktene til innblanding fra Moldova.

– Moldova er ikke, og skal ikke i framtiden, være base for våpen og militært utstyr, inkludert kampfly, som Ukraina skal bruke i krigen mot Russland, sier det moldovske utenriksdepartementet i en kunngjøring.

Det er et slag både for Ukraina og de vestlige statene som har forsøkt å integrere Moldova i Natos sikkerhetsstruktur, deriblant Norge.

Det kan være Moldova har vurdert det dithen at risikoen er for høy.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.