Søndag 4. august rundt klokken 16.00 ble Marius Borg Høiby (27) pågrepet på Jansløkka barneskole i Asker etter en voldshendelse i bydelen Frogner i hovedstaden natten før.

Ifølge NRK møtte Høiby politiet ved barneskolen han selv har gått på etter avtale. Der ble han pågrepet og brakt inn til sentralarresten på Grønland, siktet for kroppsskade mot en kvinne i 20-årene han har en relasjon til, samt for skadeverk.

Hvorfor avtalen var å møtes akkurat her er ikke kjent, men Se og Hør spekulerer i om en teori kan være at pågripelsen ikke måtte skje inne på den kongelige eiendommen – av hensyn til kongefamiliens omdømme.

Høiby er bostedsregistrert på Skaugum gård. Ifølge ukebladets opplysninger befant han seg der da han ble orientert om at politiet ønsket å komme i kontakt med ham.

PST, som har ansvaret for livvakttjenesten som blant annet passer på de kongelige, har tidligere bekreftet at de ble orientert kort tid etter en hendelse natt til søndag 4. august, skriver Nettavisen.

– PST har vært tilknyttet Oslo politidistrikt, så det er klart det er noen koblinger mellom dem. Og det er helt naturlig, tenker jeg, at man forholder seg til livvakttjenesten når man ønsker å pågripe noen på en kongelig eiendom, og at man ikke braser inn og gjør en dramatisk pågripelse, mener kongehusekspert, Tove Taalesen.

Kongehuseksperten påpeker at Høiby-pågripelsen ikke er som alle andre pågripelser, da det ikke har skjedd før.

– Det finnes trolig ingen presedens på hvordan dette skal gjøres. Så vidt meg bekjent så har aldri noen kongelige, eller noen som har bodd på kongelige eiendommer, vært involvert i noen liknende saker, avslutter hun.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.