Klokken 02.00 norsk tid skulle Donald Trump og Elon Musk ha en samtale på X. Den ble utsatt for et massivt hackerangrep. Det tok 40 minutter før samtalen kunne begynne. 

På forhånd hadde EU-sjef Thierry Breton sendt et brev til X-eieren hvor han advarte Musk om konsekvensene om dette ville føre til hatefulle ytringer og brudd på EU-lov. Musk svarte med en mildt sagt frekk meme.

Men samtalen var vanskelig å starte. Ifølge Elon Musk var X utsatt for et «massivt DDOS-angrep», som er et form for hackerangrep hvor servere angripes med enorme mengder forsøk på å logge inn. Musk opplyste at selskapet jobbet på spreng. Men kl. 02.40 var det klart for sending.

Over 1,3 millioner lyttere koblet seg på for å høre samtalen. I tillegg var det flere store livestreamer som streamet mens de lyttet til samtalen. Flere millioner lyttere.

Elon Musk understreket at det var en samtale, og ikke et intervju, og at han håpet folk ville få et inntrykk av hvordan det er å snakke med Donald Trump – og ikke bare de konfronterende intervjuene på TV.

Her er utdrag fra samtalen:

– Strength under fire, omtalte Musk det Trump gjorde etter attentatforsøket mot han, med å heve neven og rope «fight fight fight».

Trump:

– Ulovlig innvandring reddet livet mitt. For jeg ba om å få den plakaten med statistikk over ulovlig innvandring akkurat i øyeblikket jeg ble skutt. Jeg skal sove med den plakaten fremover, sa han og lo.

GRAFEN: Denne grafen mener Donald Trump reddet livet hans.

Samtalene endret seg raskt til ulovlig innvandring og utenrikspolitikk. Elon Musk ville ha en president som diktatorer er redd for, og bekymret for å forhandle med. 

Trump:

Venezuela tømmer fengslene sine, og sender voldtektsmenn, voldsmenn, brutale kriminelle. Hvis du kommer tilbake, får de beskjed om at de vil få dødsstraff. Kamala prøver å si at hun ikke har ansvar for grensen, og at hun ikke var «border czar», men det var noe av det første de sa om henne. De kan ikke la folk slippe unna med denne løgnen.

Dette er virkelig brutale folk. Vi vil ikke ha slike folk i landet vårt. De får våre kriminelle til å fremstå som snille. Fakta er at det er fantastiske for disse landene, fordi de sender folk de ikke vil ha i landet sitt, og vi er dem som tar dem imot.

Kamala snakker om å fikse grensene. Men hun har ikke gjort noe som helst, det har kommet 20 mill.

Om de får fire år til, vil vi ha 50-60 millioner ulovlige innvandrere i landet vårt. De kommer fra over hele verden.

Vi skal ha den største deportasjonen i historien noensinne. Vi er nødt til det. Kriminalitet går ned drastisk i Sør-Amerika, men den øker her.

Bilde av Donald Trump under samtalen med Musk.

Musk:

Du kan ikke være tapper på kommando, eller fake det. Enten har du det, eller ikke. Og det kommer frem i slike sammenhenger. Og det er ingen tvil om at du har det i deg.

Dette er en eksistensiell trussel mot USA. Om vi får fire år til med dette, er jeg ikke sikker på om vi har et land etterpå.

Det er nesten ingen som kommer fra Mexico. Det er resten av verden som kommer. Vi er omtrent 5 prosent av befolkningen i verden. Det trengs bare en prosent eller to av resten av verden for at vi skal være helt oversvømt.

Noe av det viktigste er å ha en president som faktisk diktatorer og våre fiender er redd for. De er ikke redd for Biden, og de er iallfall ikke redd for Kamala Harris.

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.