Lee Dunn. Foto: Cumbria Police.

En domstol i Carlisle har mandag dømt Sellafield-arbeideren Lee Dunn (51) til åtte ukers fengsel for å ha delt tre Facebook-poster som viste sterk misnøye med asiatisk innvandring til Storbritannia mens opptøyene etter Southport-drapene pågikk.

Innesperringen av Dunn ble redusert fra tolv til åtte uker av distriktsdommer John Temperley fordi han erklærte seg skyldig, skriver lokalavisen News and Star, som gir en beskrivelse av det inkriminerte innholdet:

Forbrytelsen skjedde 30. og 31. juli og involverte tre delte Facebook-innlegg.

Aktor George Shelley sa at Dunn hadde lagt ut tre separate bilder. Det første viste en gruppe menn med asiatisk utseende på Egremont crab fair 2025, med bildeteksten: «Kommer til en by nær deg.»

Det andre viste også en gruppe menn med asiatisk utseende som forlot en båt på Whitehaven-stranden. Dette, sa Shelley, hadde bildeteksten «Hva når de kommer til ditt område?».

Et siste bilde viste en gruppe menn, også de med asiatisk utseende, som svingte kniver foran Palace of Westminster. Det viste også et gråtende hvitt barn i en T-skjorte med unionens flagg. Denne var merket med teksten «Kommer til en by nær deg».

Dunn, var siktet for å ha lagt ut «støtende og rasistisk» innhold på nettet, hadde fjernet delingen og bedt om unnskyldning. Dommeren roste ham for det, men idømte likevel øyeblikkelig fengsling.

I en lignende sak i forrige uke, der en 31-åring fra Maryport ble dømt til 12 ukers fengsel for et innlegg som viste emojis av en minoritetsperson og en pistol, gav dommer Temperley en begrunnelse for å reagere resolutt på Facebook-poster.

News and Star skriver:

Dommer Temperley, som dømte Thompson, sa følgende om domstolenes nulltoleranse.

«Jeg er redd denne krenkelsen må sees i sammenheng med den uroen som nå hersker rundt om i landet. Og jeg er ikke i tvil om at innlegget ditt er knyttet til det større bildet.»

«Jeg aksepterer ikke at dine kommentarer og emojiene du postet var rettet mot politiet. Jeg har lest i sammendraget av saken om kommentarene du kom med i forbindelse med arrestasjonen, som klart viser at det var et rasistisk element i meldingene og i publiseringen av disse emojiene.»

«Det må gjenspeiles i straffen, og det må også være et avskrekkende element i den straffen jeg utmåler, for denne typen atferd må opphøre.»

«Det oppmuntrer andre til å oppføre seg på en lignende måte, og til syvende og sist fører det til den typen problemer i gatene som vi har sett så mange steder rundt om i landet. Dette lovbruddet er alvorlig nok til varetektsfengsling.»

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.