To 12-åringer er de yngste som er blitt siktet for opptøyene i kjølvannet av drapene i Southport.

En 12 år gammel gutt fra Southport er siktet for voldelig uorden og skal møte i Merseyside Youth Court på mandag. En annen 12 år gammel gutt erklærte seg skyldig i to anklager om voldelig uorden ved Manchester City Magistrates Court i dag, skriver The Telegraph.

Aktor Tess Kenyon fortalte retten at gutten var en del av en gruppe som den 31. juli samlet seg utenfor et Holiday Inn-hotell som huset asylsøkere.

Gutten skal senere ha deltatt i uroligheter i Manchester, hvor han skal ha sparket inn et vindu.

Distriktsdommer Joanne Hirst sa at saken var «svært alvorlig», og la til at det var første gang hun hadde behandlet en sak der en person «deltok i begge hendelsene».

– Han er mer involvert i volden og uordenen enn noen annen tiltalt jeg har sett i disse rettssalene, voksne eller barn.

Dommen faller 2.  september.

Det meldes også om en bestefar som er arrestert etter å ha løpt med et engelsk flagg mot politiet «som et neshorn».

«Two-Tier Keir» har lovt å knuse demonstrasjonene. Men samme mann knelte for Black Lives Matter da det var de som skapte uro i gatene. Nå gleder han seg over at uroen er i ferd med å deeskalere.

– Vi har sett en deeskalering i helgen og ønsker det velkommen. Men vi tar ingenting for gitt, og vi forblir i høy beredskap, sier en talsperson for statsminister Keir Starmer.

– Takket være politiet og påtalemyndigheten har vi sett en rask respons fra rettsvesenet, men vi erkjenner at jobben ikke er gjort før alle føler seg trygge i sitt lokalmiljø. (NTB-AFP)

Les også:

Jente (11) og kvinne (34) knivstukket i sentrum av London

Kjøp «Europas underlige død»!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.