Vladimir Putin har lovet å «sparke fienden ut av vårt territorium» som svar på Ukrainas overraskende angrep inn på russisk jord.

Den russiske presidenten kom med disse kommentarene i et møte med toppfolk fra sikkerhetstjenesten for å diskutere kampene i de russiske regionene Kursk og Belgorod, skriver The Telegraph.

– Forsvarsdepartementets hovedoppgave er å presse, å sparke fienden ut av vårt territorium, sa Putin.

Ukraina har engasjert seg i kampene for å forbedre sin forhandlingsposisjon, la han til. Den russiske lederen sa også at Vesten hadde ignorert et forslag om våpenhvile i løpet av sommeren da Ukraina planla angrepet.

Ukraina begynte sitt lynangrep inn på russisk territorium for nesten en uke siden, hvor de overveldet kontrollposter og rykket frem 30 kilometer enkelte steder. Det ble først meldt om at 1000 ukrainske soldater deltok i angrepet. Nå anslås det at det dreier seg om to brigader, noe som betyr mange tusen soldater.

-Flere tusen ukrainske soldater har rykket tre mil inn i Russland

Kievs styrker ser nå ut til å grave skyttergraver og bygge befestninger, inkludert et feltsykehus inne i Kursk-regionen, noe som er et tegn på at de planlegger å bli værende.

Det har oppstått brann ved Zaporizhzhia kjernekraftverk. Russerne og ukrainerne skylder på hverandre.

Putin sa at angrepet hadde til hensikt å «skremme det russiske samfunnet og undergrave stabiliteten», samt å gi Kiev et forhandlingskort i eventuelle fremtidige forhandlinger.

Han sa at Ukrainas eventuell håp om å stanse Russlands fremrykking på østfronten ved å omdirigere tropper til Kursk ikke ville lykkes, og hevdet at styrkene hans fortsatte å erobre territorium i Donbas.

Den russiske presidenten har også truet med harde gjengjeldelser på ukrainsk jord.

Guvernøren i de russiske fylket Kursk anklager ukrainske styrker for å ha brukt granater med kjemiske våpen i sin offensiv på russisk side av grensen, skriver NTB-Reuters-AFP.

12 sivile er bekreftet døde etter at ukrainske styrker gikk inn i området, mens skjebnen til rundt 2000 russere er ukjent, skriver The Times.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.