Antallet ukrainske soldater som har rykket inn i Russland er forhøyet til «flere tusen» og fremrykkingen skal ha nådd tre mil inn i landet. Det er et politisk og psykologisk nederlag for Putin.

Det er en anonym ukrainsk kilde som oppgir dette til AFP.

Russerne innrømmet søndag at de ukrainske styrkene enkelte steder har lyktes i å ta seg opp til tre mil inn på russisk territorium.

Det russiske forsvarsdepartementet sier at noen av de ukrainske styrkene befinner seg ved landsbyene Tolpino og Obsjtsjyj Kolodez, som er henholdsvis 25 og 35 kilometer fra grensa.

Russiske militærbloggere sier at ukrainske styrker forsøker å omringe byen Sudzja, 10 kilometer fra grensa, der det er viktige anlegg for gasstransport til Europa, og at det er harde kamper rundt Korenevo, 22 kilometer fra grensa.

Ifølge den ukrainske AFP-kilden er russernes anslag på 1000 ukrainske soldater altfor lite.

– Det er mye mer, det er tusener, sa han. (NTB)

Hvis tallet på «tusener» stemmer er fallhøyden for ukrainerne større. De har ikke råd til å miste flere tusen mann. Da har de i verste fall satset alt på ett kort.

Hvis ukrainerne skulle klare å bite seg fast vil det være en ydmykelse av Putin overfor borgerne. Russerne spør seg hvordan det var mulig at myndighetene kunne bli tatt på sengen.

Militærbloggere spør imidlertid hvordan det kan ha seg at ukrainske styrker så lett kunne ta seg over grensa etter to år med den mest intense landkrigen i Europa siden annen verdenskrig, og hvorfor det russiske. militæret var så uforberedt.

Skulle ukrainerne klare å bite seg fast og beholde et landområde i Russland, kan det også bidra til å styrke Ukrainas posisjon ved framtidige forhandlinger. (NTB)

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.