Gunnar Bakke, direktør i BKLF, er bekymret for at stadig mer bakverk blir importert til Norge, mens lokale bakerier sliter med å overleve.

Han frykter at norske forbrukere snart vil bli tilbudt mer «dieselbakverk» fra utlandet enn ferskt, norsk håndverk, skriver Nationen.

– Er målet å erstatte lokale norske bakervarer med importert deig og halvstekte varer fra utlandet? spør Bakke retorisk.

Bakke mener myndighetenes rammevilkår for bakerbransjen ikke er bærekraftige, og understreker at norske bakerier står i en svært konkurranseutsatt situasjon.

Han viser til at minst halvparten av landets kommuner i dag mangler et lokalt bakeri, og at dette er en trend som går i feil retning.

– Vi satser mye på økt produksjon av norsk matkorn i landbruket, men da trengs det også norske bakeri til å bake brødene, sier Bakke.

BKLF etterlyser nå engasjement fra norske politikere, og oppfordrer politikerne til å våkne og tilby rammevilkår som gjør det mulig for bakeriene å utvikle seg i en bærekraftig retning.

– Næringspolitikken som føres for vår bransje i dag oppleves næringsfiendtlig, avslutter Bakke.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.