Voldelig ran, knivstikking og trusler med øks. Denne uken har vært heftig for politiet. Her er en oversikt over noen av de groveste eksemplene fra hverdagen i Norge. 

I denne serien samler Document alvorlig kriminalitet fra uken som er gått, slik at alle får se med egne øyne omfanget av kriminaliteten i Norge.

Mandag 5. august

(1): Knivstikking i Brevik, Porsgrunn kommune. Kl. 12.47 kom melding om at en godt voksen mann ble knivstukket i ansiktet, men han ble ikke alvorlig skadet.

(2): Knivstikking i Storgata i Oslo. Rundt 13.30-tiden mandag ble en mann knivstukket og skadet med kniv i Storgata i Oslo. Politiet pågrep en person og er i gang med etterforskning. Det var to personer involvert i hendelsen. Våpen ikke funnet.

(3): Tre menn pågrepet for vold i Husvikveien i Tønsberg. En mann i 50-årene er offeret. Tre menn i 20-årene er pågrepet, mistenkt for vold.

(4): Mann med kniv på Kaldnes i Tønsberg. En mann ropte og skrek at noen skulle drepe ham, og han holdt en kniv opp foran seg. Politiet mener mannen fremsto svært redd og forvirret.

(5) Knivtrussel i Hausmanns gate i Oslo. En person truet en annen med kniv. Kniven ble funnet, og gjerningspersonen ble pågrepet.

(6) To mindreårige skadet etter vold på Karihaugen i Oslo. Én ble kjørt til legevakt av ambulanse, med skader i hodet. To fornærmede er mindreårige. – En av de fornærmede er trolig slått i hodet med en gjenstand, skriver operasjonslederen Øyvind Schalla-Aasen.

(7): Person truet med øks på Grünerløkka i Oslo. Politiet meldte om et tyveri av en sekk, etter trusler med en øks, opplyser operasjonsleder. Politiet fikk kontroll på to mistenkte og et offer, og fikk tak i en øks.

Tirsdag 6. august

(8): Bilbrann i Sandnes: En bilbrann på en parkeringsplass på Hana i Sandnes spredte seg til tre andre biler natt til tirsdag. Politiet utelukker ikke ildspåsettelse. Alle bilene var parkerte.

(9) Bortføringen i Kristiansand. Fire menn varetektsfengslet for bortføringen som skjedde søndagen i forveien. To av de siktede er svenske statsborgere, oppgis det. To er fra Østlands-området. Politiet mener de er del av organiserte kriminelle miljø. Det ble begjært fire uker med brev- og besøksforbud, samt full isolasjon.

(10) Mann dømt for mishandling av datteren slipper fengsel. En alenefar i 30-årene er dømt for overgrep mot datteren sin, men slipper fengsel fordi han må ta vare på jentas søsken, skriver NTB.

(11) Marius Borg Høiby siktet for kroppskrenkelse.Kronprinsesse Mette Marits sønn Marius Borg Høiby ble siktet for kroppskrenkelse etter hendelsen på Frogner i helgen.

Onsdag 7. august

(12) Knivstikkingen av homofilt par på Tjuvholmen endret til drapsforsøk og hatkriminalitet.Knivstikkingen av et homofilt par, gjennomført av en tenåringsgjeng på fire som allerede har vært involvert i en rekke volds- og ranshendelser de siste månedene, ble utvidet fra grov kroppsskade til drapsforsøk og hatkriminalitet. Gjengen består av to 17-åringer, en 15-åring og en 14-åring.

– Når det gjelder 15-åringen, fylte han 15 år for kort tid siden. Da han ble pågrepet, ble det vurdert som ikke forholdsmessig å fengsle ham, sier politiinspektør Marte Heggli til NTB.

(13) Mann tiltalt for å ha oppbevart 1 kilo heroin i et skap på Oslo Met. Mannen i 20-årene skal ha oppbevart heroinet i et skap på universitetet. Han er også tiltalt sammen med en annen mann for ulovlig oppbevaring av heroin, kokain og hasj ved en annen anledning.

(14) To menn utsatt for voldelig ran på Kløfta. Saken skjedde 30. juli, men ble først meldt til politiet fredag 2. august. Nyheten kommer først onsdag 7. august. Ingen er pågrepet i saken. Politiet opplyser om at det er snakk om et større pengebeløp.

Torsdag 8. august

(15) Kvinne i Drammen truet politi med kniv. Politiet brukte elektrosjokkvåpen mot en kvinne i Drammen etter at politipatruljen ble truet med kniv. Hun endte opp i arresten.

– Vi fikk melding fra en person i husstanden om at en kvinne gikk amok og knuste tv-en og andre gjenstander. Vi rykket ut, tok oss inn og ble møtt med en kniv. Patruljen valgte da å bruke elektrosjokkvåpen på kvinnen for å beskytte seg, forteller operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble pågrepet og fikk legetilsyn før hun ble satt i arresten. Operasjonslederen opplyser videre at de politiansatte er ivaretatt etter hendelsen.

Fredag 9. august

(16) Machete-slagsmål i Kristiansand. Politiet fikk kl. 16.41 melding om slagsmål i Wergelandsparken, men hadde ikke kapasitet til å følge opp saken. Et kvarter etterpå kommer melding om at en blir jagd med machete eller lignende.

(17) Person truet med skytevåpen i Stavanger. Politiet dro til en sentrumsnær adresse med en større politistyrke etter melding om at en person ble truet med et skytevåpen. Politiet pågrep to personer og tar saken alvorlig.

(18) Arfan Bhatti ble varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i fire nye uker.

Oslo tingrett la til grunn at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke Bhatti for flere straffbare handlinger som hver for seg kan medføre høyere straff enn seks måneder. De mener også at bevisforspillelsesfaren og unndragelsesfaren er lik som tidligere, heter det i kjennelsen.

Bhatti er siktet for medvirkning til grov terror i forbindelse med masseskytingen i Oslo 25. juni 2022.

(19) To personer siktet for menneskehandel og brudd på utlendingsloven. En av de pågrepne ble tatt på Øvrevoll galoppbane i Bærum kommune. Begge siktede får brev- og besøksforbud samt delvis isolasjon i to uker.

Lørdag 10. august

(20) To menn skadet i voldshendelse i Trondheim. Bevæpnet politiet rykket ut til en adresse på Lademoen i Trondheim etter melding om en voldshendelse. Skaden ble trolig påført med en gjenstand, men politiet vet ikke om det er snakk om kniv eller noe annet. Ikke snakk om skytevåpen.

(21) To menn pågrepet og siktet for drapsforsøk i Skien. En mann i begynnelsen av 20-årene er skadet etter han ble knivstukket i Skien lørdag kveld. To menn i 20-årene er pågrepet. Politiet sier de skal pågripe ytterligere en person. Knivstikkingen skjedde rundt kl. 21.00 i Skien, ved busstasjonen på Landmannstorget. Det er ikke snakk om noe tilfeldig offer.

Søndag 11. august

(22) Truende mann med øks i Trondheim. Mann med øks skal ha truet folk ved et kommunalt botiltak i Trondheim. En person ble sendt til St. Olavs hospital med kuttskade i ansiktet.

Dette er forrige ukes oversikt over kriminaliteten i Norge.

Uken i Krim-Norge: Voksen mann med kniv truer 8-åring på asylmottak

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.