Hundrevis av sørgende har samlet seg til begravelsen til en av de tre unge jentene som ble drept i Southport.

Alice da Silva Aguiar var bare 9 år gammel da hun ble knivstukket og drept mens hun deltok på en dansetime med Taylor Swift-tema 29. juli. Tross hennes unge alder var hun den eldste av ofrene: Bebe King (6) og Elsie Dot Stancombe (7) døde også i angrepet.

Antall dødsofre etter knivangrepet i Southport øker

I tillegg ble åtte andre barn og to voksne skadet i angrepet.

Drapene førte til voldsomme protester og opptøyer, og statsminister Keir Starmers regjering går hardt til verks mot de som demonstrerer, selv om de kun skriver på sosiale medier.


The Times omtaler begravelsen.

Alices foreldre, Sergio og Alexandra, fra Portugal, var sammen med familie og venner til stede i St Patrick’s Catholic Church i Merseyside-byen i forbindelse med begravelsen. Etter kremasjonen var det planlagt en samling for venner og familie på Crossens Community Centre.

Rundt 300 personer fra publikum stod langs Marshside Road da begravelsesfølget ankom, sammen med rundt 30 uniformerte politibetjenter og medlemmer av brann- og ambulansetjenesten. Blant dem som var samlet for å vise sin respekt, var Serena Kennedy, politisjef i Merseyside-politiet.

Hundrevis, mange kledd i hvitt, stimlet sammen i kirken, mens flere lyttet utenfor mens gudstjenesten ble overført over høyttalere.

John Heneghan, som ledet gudstjenesten, beskrev Alice som en jente «full av glede og barnlig lykke».

– Hun kommer fra en familie der moren og faren hennes og Alice elsker hverandre så høyt, det er bare så åpenbart. Det vil hjelpe familien enormt i dag.

Alice er død, lenge leve Alice.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.