Under et kongelig bryllup i København i mai 2019, da prinsesse Alexandra giftet seg og et stort antall kongelige var til stede, skal Verrett, etter en kort rådslagning med prinsesse Märtha Louise, ha bestemt seg for å forlate bryllupet.

Årsaken skal ha vært en tale en gjest holdt, og som sjaman Verrett mente inneholdt rasistiske utsagn overfor ham selv.

Hendelsen blir omtalt i podkasten «Stavrum & Eikeland».

Durek Verrett har tidligere sagt at kongelige er «de største rasistene av dem alle».

Verrett forteller at han opplever det krevende å være farget og være i et forhold med en kvinne med tilhørighet i en annen kultur.

– Jeg gikk inn i et forhold med Märtha, og hun forsto ikke svart kultur. Hun vet ikke hvordan det er og hvordan det føles. Hun så ikke nyansene i behandlingen av svarte mennesker og forsto det ikke før forholdet vårt, uttalte Verrett.

Da slottet og kongehuset orienterte om prinsesse Märtha Louises og Durek Verretts fremtidige roller og veien videre, skrev kongeparet:

«I forlengelse av denne klargjøringen ønsker vi i Kongehuset å formidle følgende: Vi synes det er veldig hyggelig at Prinsessen har forlovet seg, og ønsker at Durek Verrett skal kjenne seg velkommen i vår familie», het det i den offisielle uttalelsen 8. november 2022, som fortsatte:

«Vi er også opptatt av å kunne leve godt sammen, på tross av ulikhet. De rasistiske holdningene Durek Verrett har vært utsatt for, spesielt på sosiale medier, tar vi sterk avstand fra. Det er en styrke at Kongehuset reflekterer det etniske mangfoldet som finnes i Norge.»

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.