Joe Biden har sagt at han trakk seg som kandidat på grunn av press fra Nancy Pelosi og andre Demokrater i Kongressen.

Dette er egentlig ikke en nyhet, men at Biden sier dette offentlig har allikevel betydning.

Den amerikanske presidenten, som i forrige måned anbefalte Kamala Harris som sin etterfølger, insisterte på at kampen mot Donald Trump var «helt jevn», men sa at uroen i hans eget parti var i ferd med å bli en «distraksjon», skriver The Telegraph.

Flere representanter fryktet at Biden som kandidat ville skade dem personlig i valget til Representantenes hus og Senatet.

Biden uttalte seg i et intervju med CBS News.

– Det som skjedde, var at en rekke av mine demokratiske kolleger i Representantenes hus og Senatet trodde at jeg kom til å skade dem i valgkampen.

– Jeg var bekymret for at hvis jeg ble i valgkampen, ville det være temaet dere ville intervjue meg om – hvorfor sa Nancy Pelosi… Jeg trodde det ville være en distraksjon.

 Pelosi, tidligere Speaker for Representantenes hus, skal ha oppfordret Biden til å trekke seg. Hun skal ha presentert ham for meningsmålinger som viste at han ikke kunne slå Trump.

New York Times skriver at Pelosi skal ha sagt noe lignende i et intervju.

– Mitt mål er å beseire Donald Trump. Og når du bestemmer deg for å beseire noen, tar du alle avgjørelser til fordel for det. Du tuller ikke med det, ok? Hva er det som fremmer det målet? Jeg trodde vi måtte ha en bedre kampanje.

Pelosi skal ha skapt en allianse fra Demokratene som ønsket en yngre kandidat.

Det eneste som betyr noe, er altså å beseire Trump, og da må alle midler tas i bruk, sier Pelosi. Vil valgfusk være en av disse midlene?

Frank Luntz, meningsmåler og kommentator, bemerket at Joe Biden har gitt flere intervjuer enn Kamala Harris etter at hun erstattet ham som Demokratenes presidentkandidat.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.