NTB

Karsten Warholm greide ikke holde følge med Rai Benjamin og løp inn til sølv i OL-finalen på 400 meter hekk i Paris fredag.

Dermed klarte ikke sunnmøringen å forsvare gullet fra Tokyo for tre år siden. Benjamin var foran hele veien og klokket inn på 46,46, noe som er sesongbeste for ham. Warholm havnet til slutt et stykke bak og tok sølvet på 47,06. Warholm fikk trøbbel med en hekk underveis og havnet bakpå.

Warholm smilte for sølv i etterkant, men det var ikke bare glede selv om han igjen fikk stå på pallen i OL.

– Er du mer forbanna enn det du framstår nå?

– Svaret er nok ja. Grunnen til at man tar seg litt sammen er at når man etter hvert blir eldre, er disse øyeblikkene i retrospekt noe man må gå med hodet hevet over. Det er et OL-sølv, og jeg har tatt medalje i alle sesongene bortsett fra da jeg var skadet. Jeg synes vi legger inn en gulljobb. Jeg er minst like skuffet på Leif (Olav Alnes, trener) sine vegne, sa Warholm til NTB.

Benjamin hadde sett for seg å ta OL-gullet fredag.

– Det betyr så utrolig mye for meg. Jeg tror ikke jeg noen gang tvilte på det. Det handlet bare om å stille opp hver dag og vente på at det til slutt skulle gå min vei, sa han i pressesonen.

– Denne seieren var for familien min som var til stede, fortsatte han.

Får lov til å være skuffet

Warholm hadde fortsatt til gode å slå Benjamin i et løp i 2024, og heller ikke i OL lyktes nordmannen.

– Det var et fantastisk løp av Rai. Han løp vel relativt feilfritt, mens Karsten gjorde noen feil. Slik er det i hekkeløp, og det er ikke så gærent med sølv heller, sa Warholms trener Alnes til NRK.

– Med den historikken han har, så får han lov til å være skuffet over å bli nummer to, men jeg synes ikke så mange andre skal være skuffet, fortsatte Alnes.

Dos Santos tok bronsen

Også brasilianske Alison dos Santos har vist gode takter i år, men i OL har han slitt med å finne toppfarten.

Han var aldri i nærheten av å utfordre Benjamin om gullet i OL-finalen, men endte ikke altfor langt bak Warholm. Dos Santos tok bronsen på 47,26.

Warholm vant gull i Tokyo for tre år siden med verdensrekord 45,94. Fredag jaktet han på å bli den andre i OL-historien til å forsvare gull. Det har ikke skjedd siden 1960.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.