Den 26 år gamle Tyler James Kay fra Northampton i Storbritannia er blitt dømt til en fengselsstraff på tre år og to måneder for å ha «oppildnet til rasehat»

I en pressemelding fra Northamptonshire Police, er den 26 år gamle mannen dømt til en betydelig fengselsstraff for innlegg han har skrevet på Twitter.

Ifølge dommen innrømmet han at han i ettertid fremstår som en idiot, men forsvarte at det florerte av feilinformasjon på internett – så han visste ikke hva han skulle tro.

26-åringen erkjente straffeskyld. Dommer Adrienne Lucking i Northampton Crown Court, og uttalte at hun var «helt sikker på at han visste at rasehat ville bli oppildnet» som en følge av hans «Avskyelige, rasistiske og sjokkerende innlegg som ikke har noen plass i et sivilisert samfunn, inkludert på sosiale medier»

Aktoratet representert ved Superintendent Rich Tompkins var glad for dommen og kom med følgende uttalelse:

– Jeg håper denne saken sender et veldig klart budskap til folk som tror de kan gjemme seg bak en skjerm og publisere hatefulle, rasistiske innlegg uten konsekvenser, og la til:

– Denne saken handler ikke om å forhindre ytringsfrihet, slik en minoritet vil hevde. Det handler om å stå opp for det som er riktig og beskytte våre lokalsamfunn fra frykt for vold. Ytringsfrihet er ikke frihet til å spre rasehat. 

I sosiale medier har brukere på X (Twitter) sammenlignet dommen med det sovjetiske regimet. Det er ingen kilder som henviser til hva Tyler Kay faktisk har lagt ut på sosiale medier.

På den andre siden er det flere på venstresiden som hyller dommen, inkludert journalister.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.